Bartın Defterdarı Sağlam'ın Açıklaması

Bartın Defterdarı Ali Sağlam, kamuoyunda 2B yasası olarak anılan orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin başvuruların başladığını bildirdi.

Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan düzenlemeyle orman niteliğini tam olarak kaybetmiş olması nedeniyle hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan alanlarla ilgili süregelen sorunların çözüme kavuşturulması, daha önce tapu verilmiş ancak 2B olması nedeniyle tapuları iptal edilmiş olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesinin amaçlandığını belirtti.

Kabul edilen kanunla 2B taşınmazlarının satış bedelinin, taşınmazın rayiç bedelin yüzde 70'i olarak belirlendiğini anlatan Sağlam, şunları kaydetti:

''Peşin ödemede yüzde 20 indirim uygulanacak. Doğrudan satın alma hakkından yararlanacaklardan başvuru sırasında satış bedelinden mahsup edilmek üzere ilimizde olan yerler için köy sınırlarında bin, belediye hudutları içerisinde ve mücavir alanda kalan yerler için ise 2 bin lira başvuru bedeli alınacaktır. Doğrudan satın alma hakkından yararlanacakların kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra güncelleme listeleri veya kadastro tutanakları düzenlenecek taşımazlar için güncelleme listelerinin tescil edildiği tarihten itibaren 8 ay içinde başvuru yapmaları ve satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul etmeleri gerekmektedir.

İlimizde merkez ve merkez bağlı köylerde bulunan taşınmaz mallar için Bartın Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'ne, ilçelerde bulunan taşınmaz mallar için ilçe mal müdürlüklerine başvuru yapılabilecektir.' '
Kaynak: AA