Bandırma'da Trafik Haftası Kutlanıyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan "Karayolları Tarfik Haftası" başladı.

Cumhuriyet meydanında yapılan törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü A. Kadir Çılman, Trafik Haftası kutlamalarının her yıl binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesi, binlerce vatandaşın ise yaralanması sebebiyle bu soruna dikkat çekmek amacı ile kutlandığını söyledi.

Şehir içerisinde meydana gelen kazalarda, bütün şehirlerde olduğu gibi Bandırma'da da altyapıdan kaynaklanan sıkıntılar olduğuna işaret eden Müdür Çılman, “Trafik meselesinin çözümünde en önemli unsur eğitimdir. Okullarda daha iyi eğitim vermek istiyorsak, diğer derslerde olduğu gibi trafik eğitimini de branş öğretmenlerinin vermesi, trafik konusunda daha bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmasında mühendislik, altyapı, eğitim, denetleme, ilk yardım ve acil hizmetlerinin uyumlu bir şekilde yürütülmesiyle güvenli bir trafik ortamına kavuşulabileceğini belirten Emniyet Müdürü A. Kadir Çılman, Bandırma'da yürütülen trafik denetleme çalışmalarına destek olması açısından Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ‘nin hayata geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Törende konuşan Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise, trafikte herkese görev düştüğünü belirterek, “Bizler fiziki şartlar el verdiği sürece üzerimize düşeni yapmanın gayreti içerisindeyiz. Her zaman hizmet çıtasını nasıl yükseltirizi sorguluyoruz” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında yılın trafik polisi seçilen Hüseyin Ay, yılın jandarma trafik görevlisi Şehabettin Çakır, yılın trafik zabıtası Gürdal Kaplan’a ödülleri Kaymakam Ali Mantı tarafından verilirken, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan tarafından verildi.

Tören sonrasında Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından açılan stant gezildi .
Kaynak: İHA