Avrupalı Öğrenciler Kına Gecesine Katılacak

'Geleceğimizi İnşa Ediyoruz' projesine ortak olan 10 ülkeden Sivas'a gelen Avrupalı öğretmen ve öğrenciler, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi.

Avrupalı Öğrenciler Kına Gecesine Katılacak
Halis Gülle Anadolu Lisesi'nin proje ortağı olduğu 'Geleceğimizi İnşa Ediyoruz' Avrupa Birliği Projesi kapsamında Almanya, Avusturya, Macaristan, Estonya, İtalya, İsveç, İspanya, İzlanda, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen Avrupalı 10 eğitmen ve 25 öğrenciden oluşan heyet ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü ziyaret eden Halis Gülle Anadolu Lisesi Müdürü İshak Görücü, proje hakkında bilgi verdi. Görücü, Avrupa’dan gelen misafirlerin şehrin temizliğine hayran kaldıklarını, kendi ülkelerinde bunu taklit bile edemeyeceklerini belirttiklerini söyledi.

Görücü ayrıca, proje kapsamında ile gelen misafirleri 1 hafta ağırlayarak, tarihi ve kültürel değerleri tanıtmayı planladıklarını kaydetti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sivas'ın tarihi konumu hakkında bilgi verdi. Başkan Ürgüp, Sivas'ın tarihiyle ilgili bilgi verdikten sonra, “İnancımıza göre bütün insanları Allah, Adem ve Havva'dan yarattı. Büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre der ki 'Yaratılanı Severiz Yaratandan Ötürü.' Bu kapsamda sizleri seviyoruz ve misafir etmekten onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Avrupalı konuklarına, içerisinde çeşitli hediyeler bulunan çantaları takdim etti.Avrupa'dan gelen öğrenci heyeti, çarşamba günü Sıcak Çermik Kaplıcaları'nda düzenlenecek programa katılacak ve burada halkoyunları ekibi tarafından gerçekleştirilecek kına gecesine tanık olacak.