9 Yaşında 90 Kilo

Amasya'da yaşayan yaklaşık 90 kiloluk 9 yaşındaki Cihat Arslan'ın ailesi, çocuklarının sağlığını kavuşması için devlet büyüklerinden yardım istiyor.

9 Yaşında 90 Kilo
Amasya'nın Göynücek ilçesine bağlı Karaşar köyünde yaşayan 2 çocuklu Sümbül ve Erdal Arslan çiftinin ilk çocuğu yaklaşık 90 kilo ağırlığındaki Cihat, aşırı kiloları başta olmak üzere böbrek yetmezliği, hormon bozukluğu, idrar kaçırma ile işitme probleminden dolayı okula devam edemiyor.

İlköğretim 2. sınıftan itibaren okuluna gitmekte güçlük çekmeye başlayan çocuğunun sağlığına kavuşması için çevre hastanelere başvurduklarını ancak kendilerine ileri seviyede tedavi yapılabilmesi için büyük şehirleregidilmesinin önerildiğini belirten çiftçi baba Erdal Arslan, tedavi ettirecek imkanları olmadığını söyledi.

Eşiyle akraba evliliği yaptığını anlatan anne Sümbül Arslan ise, "Diğer oğlum sağlıklı. Ancak Cihat'ın çok sağlık problemi var. El ve ayak parlamakları 6'şar taneydi. Okulda dalga geçildiği için el parmaklarından birer tanesi hastanede kesildi. Ayakları halen 6 parmak. Özel ayakkabı diktirmeyince ayaklarına olmuyor. Diktiriyoruz gün veriyorlar, geri getirdiğimizde ayaklarına olmuyor. Hiç arkadaşı yok.Tek arkadaşı televizyon. Sabah kalkıyor akşama kadar televizyonun başında oturuyor" diye konuştu.

Her geçen gün hareket etmekte güçlük çeken oğlunun sağlığına kavuşması için devlet büyüklerinden yardım isteyen anne Arslan, Cihat'ın beğenerek izlediği Sakarya Fırat dizisinde hayranı olduğu 'Osman Kanat' adındaki uzman çavuş rolündeki Tayanç Ayaydın'ı görmeyi çok istediğini dile getirdi .
Kaynak: İHA