Şahin: Farklı siyasetin sahibi olduk

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, bölgecilik yapmadan bir farklı siyasetin sahibi olduk'' dedi.

Şahin: Farklı siyasetin sahibi olduk
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Yolumuza devam ederken Türkiye'nin her yerinde, ayrım yapmadan ve Türk milletinin tamamını gören bir anlayışla, hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, bölgecilik yapmadan bir farklı siyasetin sahibi olduk'' dedi.
AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nın Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda yapılan 4. Olağan Kongresine katılan Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, kongrenin Türkiye'ye ve Ordu'ya hayırlı olmasını diledi.
AK Parti'nin Türkiye genelinde kongrelerini olağan bir şekilde gerçekleştirdiğini, ancak heyecanın olağanüstü olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
''AK Parti, siyaset alanında yaptığı çalışmalarla örnek teşkil eden bir partidir. AK Parti siyaseti, 2001 yılından 2012 yılına geldiğimiz bu tarih itibarıyla geride bıraktığımız 11 yıllık sürede diğer siyasi partilerin henüz farkına varamadığı ve varamayacağı da farklı bir siyasetin örneğini teşkil etmektedir. AK Parti, siyasette sabrı, siyasette sadakati, siyasette seviyeyi hep ön planda tutan bir yaklaşım içinde oldu. Hedeflerimiz, ilkelerimiz oldu. Onları hep koruduk, korumaya devam edeceğiz. İnsanlığın ortak doğruları, evrensel doğrular AK Parti kadrolarının da aradığı şeyler oldu. Yolumuza devam ederken Türkiye'nin her yerinde, ayrım yapmadan ve Türk milletinin tamamını gören bir anlayışla, hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, bölgecilik yapmadan bir farklı siyasetin sahibi olduk.''
-''Siyasi istikrar ve yönetimde istikrar sağlandı''-
AK Parti siyasetinin Türkiye'de, Akdeniz'de, Karadeniz'de, Trakya'da, Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da insanlar tarafından karşılık gördüğünü vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
''AK Parti siyaseti sayesinde siyasi istikrar ve bunun sonucunda yönetimde istikrar sağlandı. Siyasi istikrar ve yönetim istikrarının sonucu Türkiye'de sarsılmış olan ekonomik istikrar yakalandı. Yine bu sayede Türkiye'nin zedelenmiş olan dış siyaseti, dış politikası da büyük bir güç ve güven kazandı. Gördük ki birşey düzelince, ona bağlı olarak birçok şey de düzeliyor. 2000'li yıllar Türkiye için hatırlanması, ama özlenmemesi gereken yıllar olarak tarihimizde yer aldı. Ancak ondan sonra ki yıllarda Türkiye'de bazı şeyler sırasıyla düzene sokuldu. Düzelen ilk şey Türkiye'de siyasi yapının toplumla el ele toplumla gönül gönüle yeniden inşası oldu.''
-''AK Parti kadrolarının diğerlerinden farkı''-
AK Parti kadrolarının genciyle, kadınıyla her yerde yapmak istediği şeyin ülkeye, millete hizmet etmek sevdası olduğunu ifade eden Şahin, ''AK Parti kadrolarının diğerlerinden farkı, kendini aşan siyasi figürler olmasıdır. Kendisi için değil, ülkesi, insanı, hatta insanlık için, varlık alemi için heyecan ve çalışma azmidir'' dedi.
Bakan Şahin, ayrıca bazı partilerde kongrelerin adının olağanüstü olmasına rağmen kendisinin olağan olduğunu belirterek, ''Sandalyelerdir, masalardır, havalardır, tavalardır'' diye konuştu.
Kaynak: AA