Fransa'da Türkler, Değişimden Yana

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için seçmenler bugün oyunu kullanıyor.

45 milyon seçmenin bulunduğu Fransa'da sandık başına giden çifte vatandaş statüsündeki Türkler, değişimden yana olduklarını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda ilk turda olduğu gibi Fransa'da çifte vatandaş statüsünde bulunan Türkler de oyunu kullandılar. Başkent Paris'in Goussainville banliyösünde yaşayan Ordulu Evin ailesinin gençleri Feridun Evin ile kız kardeşi Figen Evin, Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı'ndan beklentilerinin ne olduğunu anlattılar

Feridun Evin, adaylardan Hollande'yi desteklediğini belirterek, "Sarkozy'nin 5 yıldır yaptıkları ortada herkes bunu gördü. İşsizlik ve ekonomik krizle polis devletine çevirdi ülkeyi. Şayet ikinci kez gelirse bundan daha fazla yapacağı bir şey olacağını sanmıyorum. François Hollande gelirse değişim yapacağını söylüyor. Fransa'nın gerçekten de değişime ihtiyacı var; bunu bekliyoruz" dedi.

Figen Evin de, "Sarkozy denendi, yapacaklarını zaten yaptı. Bundan sonra yapacağı bir şey olduğuna inanmıyorum. François Hollande gelirse çok şeyi değiştireceğini söylüyor. Zaman gösterecek bakacağız. Biz vatandaş olarak oyumuzu kullandık" şeklinde konuştu.

Aynı bölgede oturan Kahramanmaraş kökenli Esma Ülger de oyunu kullanan Türk vatandaşları arasındaydı. Ülger, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Sarkozy'nin tekrar gelmesi halinde faşist düşüncelerini bir kat daha arttıracağını ve bunu daha sertleştirerek devam edeceğini düşünüyorum. Hollande'nin seçilmesi halinde daha demokratik birçok yenilikle birlikte gelecektir. Kesin olarak Sarkozy'nin döneminden daha iyi bir dönem bekliyoruz ve böyle olacağına da inanıyoruz" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA