Engelini Sanatla Aşıyor

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, 6 aylıkken geçirdiği havale neticesinde sağ eli ve ayakları tutmayan Yasemin Kösem, kara kalem ve nakış yaparak engellerini aşıyor.

Engelini Sanatla Aşıyor
36 yaşındaki Kösem, sanat sayesinde hayata tutunduğunu belirterek, "Ben hayallerimle yaşıyorum. Elbette ayakta olmak isterdim. Ama ben böyle de mutluyum" dedi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yaşayan Yasemin kösem, hayatındaki engelleri umuduyla aşarak azmiyle herkese örnek oluyor. Doğduktan 6 ay sonra havale geçirerek felç olan Kösem, hayatının geri kalan bölümünü tekerlekli sandalyeye mahkum geçirmek zorunda kaldı. Yenişehir ilçesine bağlı Marmaracık köyünde sadece evinde televizyon başında oyalanarak vakit geçiren Kösem, Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği sayesinde hayatını değiştirdi. Köyden ayrılarak ilçedeki TOKİ konutlarında annesi HanifeKösem ile birlikte yaşayan Yasemin Kösem, hayatını sanata adadı. Elinden kalemi ve ipliği eksik etmeyen Kösem, yaptığı kara kalem çalışmaları ile de herkesin dikkatini çekti.

Kendi çabalarıyla kara kalemle muhteşem resimler çizmeyi öğrenen Kösem, sadece kendini bu alanda yetiştirmedi. Tek elini kullanmasına rağmen eline aldığı iğne ve iplikle nakış yapmayı da öğrenen Kösem, hayatındaki engelleri bir bir aşmayı başardı. Nakış çalışmalarıyla hünerini gösteren Kösem, derneğin de katkılarıyla sergi açtı. Evinin bütçesine de katkı sağlayan Kösem, özürlü vatandaşlara seslenerek, hiçbir engelin aşılmayacak kadar zor olmadığını söyledi.

Sağ eli ve ayaklarını kullanamadığını hatırlatan Kösem, "Çocuk felci geçirdim. Hayatım sanat sayesinde bir anda değişti. Nakış ve kara kalem çalışmalarını elimden geldiği kadar iyi yapmaya çalışıyorum. Hayata bağlanmak zorundayım. Bunu herkes yapmalı. Çünkü fiziken engelli olmak bizim için engel olmamalı. Engel yerine bizi teşvik etmelidir" dedi.

Bugüne kadar hayatında yaptığı her işten zevk aldığını söyleyen Köstem, "Okuma yazmayı evde kendi çabalarımla öğrendim. Bir anda çözüverdim. Ağır kitap okurum, ama sessiz, kendi içimde okurum. Hayallerimle yaşıyorum. Hayata bağlıyım. Hayata toz pembe bakıyorum. Elbette ayakta olmak isterdim. Yürümek ve gezmek de isterim. Ama ben böyle mutluyum" diye konuştu.

Tek elini kullanmasına rağmen elinden geleni yaptığını söyleyen Köstem, akülü arabasıyla annesinin refakatinde sokak sokak gezmenin de tadını çıkartıyor .
Kaynak: İHA