Buca Belediyesi Deniz Gezmiş'i Andı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 40.yıldönümünde İzmir'de anıldı. Buca Belediyesi'nin hizmete açtığı Üç Fidan Parkı'nda, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın asıldığı saat olan sabaha karşı 05.00'te anma töreni düzenlendi.

Buca Belediyesi Deniz Gezmiş'i Andı
Anma törenine, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, DİSK İzmir Şubeleri ve vatandaşlar katıldı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, gelecek nesillere örnek olması amacıyla Üç Fidan Parkı'nı yaptıklarını vurgularken, "Normalde Üç Fidan Anıtı'nın açılışını bu akşam 17.00'de yapacaktık. Ancak 40 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asıldığı saatte kendi arkadaşlarımızla burada bulunmak istedik. Buraya geldiğimizde bu kalabalığı gördüğümde çok duygulandım" dedi.

Hedeflerinin bundan sonra her 6 Mayıs sabahı Üç Fidan Anıtı önünde buluşmak olduğunu ifade eden Başkan Tatı, "Buradaki amacımız devrim şehitlerimizin neden asıldığını, neler uğruna canlarını korkusuzca feda ettiklerini anlatmak. Bizler bu görevdeyken, bu iki esere imza atmanın gururu ve sevinci içindeyiz. Ben inandığım ideolojime uygun bir partide çalışıyorum. Umarım başarılı olmuşuzdur, takdir halkımızındır" diye konuştu .
Kaynak: İHA