Aydın Şengül: Tapu ve Kadastro Kanunu Türkiye’nin Önünü Açacak

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Tapu ve Kadastro Kanunu’nda yapılan değişikliğin Türkiye’nin önünü açacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Şengül, Türkiye'nin 2 saatlik uçuşla yaklaşık 2 milyara yakın bir nüfusa hitap ettiğini kaydetti.

Konuyla ilgili açıklamasında Şengül, “Bu bölgede demokratik açıdan sıkıntılar bulunuyor. Bu ülkelerde yaşayan gelir seviyesi yüksek kişiler, kendilerini rahat ve huzurlu hissedebilecekleri, kendi yaşam tarzına uygun bir ülkede yaşamak ve gayrimenkul sahibi olmak istiyorlar. Bunlar için Türkiye ideal bir ülke. Kendi ülkesinde kazanacak, Türkiye'de harcayacak. Bu sürekli ihracat ve istihdam anlamına geliyor.” dedi.

Şengül değişikliğin amacını ise şöyle ifade etti: “Bu değişikliğin amacı ülkemizin turizm açısından bir cazibe merkezi olarak görülmesi ve yabancıların bu merkezde yer alma isteğidir. Turizm yatırımlarında yabancı sermayenin ülkemize girişini kolaylaştırmak, mütekabiliyet olsun olmasın ekonomik kaynak yaratmak için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasıdır.”

TURİZM GELİŞECEK
Kadastro Kanunu’nun özellikle turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Şengül, “Ülkemiz, 10 yıl öncesine kadar, ekonomik belirsizlik, mevzuat engelleri ve hükümetlerin uyguladığı yanlış mali politikalar nedeniyle yabancı yatırımcıların yaklaşmadığı, uzak durduğu bir ülke konumundaydı. Fakat son 10 yıldır AK Parti hükümetlerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda, ülkemize olan güveninin artması ile birlikte yabancı yatırımcıların gözdesi durumuna gelen ülkemize yabancı sermaye akışı hızlanmıştır. Yabancı ülke insanlarının ülkemize gelip yatırım yapmasını istiyoruz. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi öz güveni yüksek ülkeler mütekabiliyet şartı aramadan gayrimenkul satışı gerçekleştirmektedirler. Türkiye’nin stratejik konumu ve şartlarını dikkate alarak yabancılara mülk satışının önünü açmak için bu değişikliğe ihtiyacımız vardı.” değerlendirmesinde bulundu .