3 Mayıs Türkçülük Günü

Sivas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Cengizhan Uludağ, Türk milliyetçileri olarak ırkçılığı reddettiklerini söyledi.

Uludağ, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, insanlığı inkarcılar tarafından derin bunalımlara sürüklendiği bir dönemde, ilhamını yalnızca Türk milletinden alan Türk milliyetçilerinin gerçekleştirmiş oldukları direnişin aziz hatırasını yad ettiklerini belirtti.

Bundan tam 68 yıl önce 3 Mayıs 1944'te başlayan mahkeme ile Türk milliyetçileri ''Irkçılık ve ''Turancılık'' ile suçlandığını ifade eden Uludağ, mahkeme salonuna giremeyen milliyetçi gençlerin gösterilerinin şiddetle önlendiğini bildirdi.

Sahip oldukları vatan, millet sevgisini ve bu uğurda mücadele etme bilincini kutlu bir miras olarak ulaştıran kahramanların haklarını ödeyemeyeceklerini vurgulayan Uludağ, ''Türklük ruhunun ve milliyetçilik şuurunun gelişmesinde önemli bir yer tutan 3 Mayıs'ın sembol isimleri bizlere, milletimizin ihtiyacı olan kudretin Türk tarihin şanlı mazisinde olduğunu da işaret etmişlerdir. Bugün burada tekrar ifade etmek isterim ki, Türk milliyetçileri olarak bizler ırkçılığı kesin olarak reddederiz'' diye konuştu.

Açıklama öncesi Sivas Belediyesi'ne bağlı mehteran takımı konser verdi .
Kaynak: AA