YYÜ’den Aslan Sinir’e Ziyaret

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencilerinden oluşan bir grup, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’i ziyaret etti.

YYÜ’den Aslan Sinir’e Ziyaret
Müdürlük toplantı salonunda kabul ettiği öğrencilere yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler veren Sinir, “Yaklaşık 10 konteynır kentte faaliyet yapıyoruz. Hiçbir eksiğimiz yok, tek eksiğimiz insan gücü. Deprem sonrası faaliyetlerimize hız verdik. Gençlerin ve çocukların psikolojisini düzeltmek görevimiz. Japonya’dan gelen gönüllülerden birinin Japonya’da meydana gelen depremde en korktukları şeyin sonrasında intiharlar olduğunu dile getirmişti. Bu zamana kadar ilimizde böyle bir talihsiz olayla karşılaşılmamıştır. Bunların önüne geçen en büyük etkenlerden biri de Gençlik Merkezlerimizin çadır kentlerde, konteynır kentlerde yapmış oldukları çalışmalardır. Konteynır kentlerde kurulmuş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait yaklaşık 500 metrekarelik olan dev çadırlarda, çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetler düzenliyoruz. Gençlik Merkezlerimizde çocuklara ve gençlere gitar, bağlama, İngilizce, satranç ve resim kursları veriliyor” dedi.

Aslan Sinir ile görüşen öğrenciler, Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan ile birlikte merkezi dolaştıktan sonra buradan ayrıldılar .
Kaynak: İHA