Turhal Belediye Meclisi, Mahallenin İsminin ''Yunus Emre'' Olarak Değiştirilmesini Oy Birliğiyle Kararlaştırdı

Turhal Belediye Meclisi, Kenan Evren Mahallesi'nin isminin Yunus Emre Mahallesi olarak değiştirilmesine karar verdi.

Turhal Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında oy birliğiyle alınan kararla, 1980'li yıllardan bugüne kadar Kenan Evren Mahallesi ismini taşıyan semtin adı Yunus Emre Mahallesi olarak değiştirildi. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, yaptığı açıklamada, belediye meclisinin toplanarak karar aldığını belirterek, ''Belediye meclisimiz Mayıs ayı toplantısında, 12 Eylül zafiyeti olan ve bugün 12 Eylül'den dolayı hakim karşısında yargılanan Kenan Evren isminin mahallemizden değiştirilmesi kararı almıştır'' dedi.

12 Eylül darbesinin, birçok insanın hayatının sönmesine ve zindanlarda çürümesine neden olduğunu savunan Gözen, ''Bu da o gün ordumuzun en üst komutanı olan Kenan Evren tarafından yapılmıştır. O gün ülkenin evlatları o kadar kolay harcanmıştı ki yaptıklarını insanlara saltanat gibi sunmuşlardı. Hatta o kadar ileri gitmişlerdi ki açıklamalarında 'bir sağdan bir soldan' diyerek, 'adalet sağladık, eşitlik sağladık' ifadelerini kullanarak ağır cümleler sarf etmişlerdi'' diye konuştu.

Gözen, şunları kaydetti:

''Her geçen gün bunun ciddiyetini ve vahametini daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle 5 parti ve 1 bağımsız üyeden oluşan belediye meclisimiz oy birliğiyle Kenan Evren isminin mahallemizden kaldırılması ve yerine tarihimizde ayrı bir yeri olan Yunus Emre isminin verilmesi kararını almıştır. Belediye meclis üyesi arkadaşlarıma bu konuda göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra bu tip darbeler hiç kimseye nasip olmaz. Yeni gelecek nesil bu darbelerden tamamen uzak bir şekilde ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde kalkınması için çalışmaya devam ederler diye düşünüyorum.''

Kenan Evren Mahallesi Muhtarı Hasan Uçar ise ''Kenan Evren isminden mahalle sakinlerimiz zaten rahatsızlardı. Bu konudaki şikayetlerini her defasında bana iletiyorlardı. Belediye meclisi kararıyla Kenan Evren ismi mahallemizden kaldırılarak Yunus Emre Mahallesi olarak değiştirildi. Bu bizim için memnuniyet verici bir karardır. Mahalle sakinlerim adına aldıkları bu karardan dolayı Belediye Başkanımız sayın Ali Gözen'e ve belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Kaynak: AA