'Ölüm Cezası Geri Getirilmeli'

Ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, ölüm cezasının kaldırılmasıyla ceza hukukunun bütün etkinliğinin yok olduğunu savunarak, "Ölüm cezası bütün dünyada özellikle Türkiye’de süratle geri getirilmelidir" dedi.

'Ölüm Cezası Geri Getirilmeli'
Her Cuma SHOW TV ekranlarında Saba Tümer 'le Bugün programına konuk olan ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, kul hakkı üzerine konuşurken, ölüm cezasının geri getirilmesi gerektiğini savundu.

'Kul hakkının tövbesi olmaz ' diyen Öztürk, 'Sahibine vereceksin. Tövbe Allah'a yapılır, affeder seni isterse. Adamın hakkını yemiş, ocağını söndürmüşsün tövbe ettim Allahım bir daha yapmacağım demek olmaz ' ifadelerini kullandı.

Öztürk şunları söyledi:

'Cinayet vakalarında haksız yere öldürmüşsün adamı. Kur 'an affa teşvik ediyor diyor ki; 'olmuş tamam', geride kalanlara diyor ki; 'affedin bunu Allah sizi ödüllendirir. Hayır affetmiyoruz derse o zaman haksız yere öldürülmüş. Cinayetin karşılığı ölüm.' Ama insanlık ölüm cezalarını kaldırdı. Türkiye de buna uydu. Adam gitmiş haksız yere adamı öldürmüş, çocukları yetim kalmış, eşi dul kalmış, perişan, ocağı sönmüş, adamı koyuyor 3-5 sene hapse sonra biri çıkıyor af teklif ediyor, adamı affediyorlar. Sen kimsin de çouğun babasını öldüren o adamı affediyorsun? Sordun mu çocuğa affediyor musun bunu diye. '

'BENİM İMKANIM OLSA HEMEN İPE ÇEKERİM '

'Ölüm cezasının kaldırıldığı bir dünyada hukukun etkisi kalır mı? Türkiye'de hukukun etkisi kaldı mı? ' sorularını yönelten Yaşar Nuri Öztürk, '12 aylık bebeğin ırzına tecavüz ediyor adam, sonrada öldürüyor. Yaşadık bunları bu ülkede. Sen bu admı alıp hapse koyacaksın, o bebeğin annesinin, basının verdiği vergilerle onu orada domuz gibi besleyeceksin. Allah bana imkan versin üç aydan fazla yok hemen süratla mahkemleri yapar ipe çekerim ' şeklinde konuştu.

'AF HAKKIN SAHİBİ TARAFINDAN YAPILIR '


'Ölüm cezası bütün dünyada özellikle Türkiye 'de süratle geri getirilmelidir ' önerisinde bulunan Öztürk, 'Ben bunu 20 senedir söylüyorum. Ölüm cezası kalktığı zaman ceza hukukunun bütün etkinliği yok olur. Etkinliği sağlayan odur. Batı onu yok ettirdi. Batı bunu kaldırabilir. Kültürü, sosyal adalet düzeni, bilgisi, halkının eğitimi buna müsait. Sen ne hakla bunu kaldırıyorsun? Batı da ne halt işlediğinin farkında olacaktır yakında. Dolayısıyla af dediğiniz şey hakkın sahibi tarafından yapılır ' diye konuştu.

Öztürk, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in sözüyle çıkarılan af yasasını da sert bir dille eleştirdi. BEYAZ GAZETE