Niksar'da Trafik Haftası Dolayısıyla Program Düzenlendi

Niksar'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Niksar İlköğretim Okulu'nca Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan okul müdürü Hakkı Tepebaşı, trafik güvenliğinin sağlanmasının tek yolunun trafik kurallarına uymak olduğunu ifade ederek, ''Trafik eğitimin eksikliği nedeniyle karşı karşıya olduğumuz riskin de farkında olmadan her yıl binlerce insanımız trafik kazalarında hayatını kaybetmekte veya sakat kalmaktadır. Trafik şüphesiz üzerinde çalışılması gereken bir sorun olup, sadece ülkemizin değil dünyanın yaşadığı bir sorundur'' dedi.

Niksar Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Ali Serban ise ''Ülkemizde trafik eğitimi anaokulundan itibaren her yaş ve meslek grubuna verilmektedir. Okulların talepleri doğrultusunda eğitimler veriyoruz. Ayrıca şoför esnafına seminerler ve değişen kanunlar ve yönetmeliklerle ilgili bilgiler veriyoruz'' diye konuştu.

Programda, ana sınıfı korosunun konseri ilgi çekti. İlköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen resim ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Niksar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Vekili Nuri Durucu, taksicilikle uğraşan Necati Akburak'a şoförlük mesleğini icra ettiği süre içerisinde trafik kurallarına uyarak hiçbir kazaya karışmadığından ve verdiği hizmetlerden dolayı plaket verdi.

Program, solo müzik programı, skeç ve ana sınıfı öğrencilerinin ''Trafik levhaları konuşuyor'' adlı gösterisinin ardından sona erdi .
Kaynak: AA