Kızılay Genel Başkanı Akar Siirt'te

Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Siirt Valisi Musa Çolak ve Belediye Başkanı Selim Sadak'ı ziyaret etti.

İlk ziyaretini Vali Musa Çolak'a yapan Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı'nın dar günlerde, acil afetlerde, savaşta ve barışta, uluslararası alanda birçok görev üstlendiğini, gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürüttüğünü, bu çalışmalarda temel gücü yardımsever halktan aldıklarını söyledi.

Kızılay Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini Siirt'te ağırlamaktan memnun olduğunu belirten Vali Çolak ise, Türk Kızılayı'nın ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen ülkenin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu söyledi.

Çolak, "Türk Kızılayı, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım elini uzatmıştır. Van ilimizde yaşanan deprem felaketinde yaraların sarılması konusundaönemli çalışmalar yaparak, halkımızın yaralarını hafifletmiştir. Ayrıca ilimizde faaliyetlerini sürdüren Siirt Kızılay Şubesi aktif ve başarılı çalışmalar yapmaktadır. İlimizde 4-7 Mayıs 2012 tarihlerinde yapılacak olan 'Gapgenç Festivali'nde Kızılay tarafından verilen destek ve katkılardan dolayı başta Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar'a, yönetim kurulu üyelerine ve Türk Kızılay çalışanlarına teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.

Vali Çolak, ziyaret anısına Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a isim motifli bir Siirt battaniyesi ile Siirt'in doğal ve tarihi güzelliklerini yansıtan plaket verdi. Türk Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Lütfi Akar da, Vali Çolak a plaket takdim etti. Akar, daha sonra Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ı ziyaret edip, bir süre sohbet etti .
Kaynak: İHA