İzmit Gençlik Meclisi TBMM'de

İzmit Belediyesi Gençlik Meclisi ve Genç-İz hazırladıkları "Yeni Anayasa’da Gençler" isimli anayasa önerisini, vermek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti.

İzmit Gençlik Meclisi TBMM'de
İzmit Belediyesi Gençlik Birimi Sorumlusu Ömer Kaya ve İzmit Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Burak Akay önderliğinde gerçekleşen ziyarete Gençlik Meclisi üyesi 10 genç katıldı.

Siyasetin gelecekteki söz sahipleri TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve daha birçok milletvekiliyle temasta bulundu. Gençler, Komisyon Başkanı ve vekillere İzmit Belediyesi Gençlik Meclisi ve Gençİz tarafından hazırlanan “Yeni Anayasaya Gençler” isimli anayasa önerilerini sundular.

İzmit Belediye Meclisi ve Gençİz ortaklığında yaklaşık üç ay süren düzenli çalışmalar doğrultusunda hazırlanan önerinin gençlik ile ilgili önemli maddeler içerdiğini ifade eden Meclis Başkanı Burak Akay, “Arkadaşlarımız ciddi ve titizlikle bu çalışmayı ortaya koydular. Biz destek noktasında elimizden geleni yaptık ve tarih adına çok önemli bir mesele olduğunun farkında olarak, anayasa konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirdik” dedi.

İzmitli gençler Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır’ı makamında ziyaret etti. Kendisini ziyaret eden gençler ile yakından ilgilenen Şandır, “Gençlerin hazırlanan anayasaya karşı bu kadar duyarlı davranmaları gurur verici. Sizlerin siyasi düşüncesi, dünya görüşü ne olursa olsun bu ülkeye dair bir aidiyet hissetmeniz çok önemli. Sizler bize çalışmalarınızla umut veriyorsunuz. Taslağı dikkatle inceleyeceğim. Emeğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlerin bir diğer ziyareti de Anayasa Komisyonu Üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e oldu. Makamında yapılan görüşmede Külünk, sunulan önerilerin anayasa çalışmalarında gençlerin sözlerinin varlığı için önem taşıdığını dile getirdi. Gençler tarafından yapılan çalışmanın bu büyük sıkıntının aşılması adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Külünk, "Sizlerin çalışmaları bizim için çok önemli. Ne olursa olsun düşüncenizi söylemelisiniz. Benim telefonum ve kapım size her zaman açık. Sizler buranın asıl sahibisiniz” dedi.

Programın son ayağını ise TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’ya yapılan ziyaret oluşturdu. Komisyon Başkanı’nın odasında karşıladığı gençlere yakın ilgisi gözden kaçmazken İyimaya, “Duyarlı ve bilinçli bir nesil olmanız bizleri heyecanlandırıyor. Yaptığınız çalıştay sonrasında hazırladığınız bu öneriler eminim ki önemli konulara parmak basacak. İzmitli gençler olarak göstermiş olduğunuz bu duyarlılık büyük anlam ifade ediyor. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Yaptıkları ziyaret sırasında meclisin işleyişini yakından gören İzmit Gençlik Meclisi ve Gençİz üyesi gençler ziyaret ettikleri devlet büyüklerine pişmaniye hediye ettiler. Ziyaret sırasında pek çok vekil ile tanışma ve sohbet etme fırsatı bulan gençler kendilerine katkıda bulunan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ettiler .
Kaynak: İHA