İMO Adana Şube Başkanı Bakır Açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, dün kentte yaşamı olumsuz etkileyen şiddetli yağışla ilgili, ''yağmur suyu deşarj kanalları bir an önce yapılmalı, yağmur sularının kanalizasyon sisteminden tahliye edilmeye çalışılmasına son verilmelidir'' ifadelerini kullandı.

Bakır, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'nın yine yağmura teslim olduğunu, şehrin, yağmuru kaldırabilecek alt yapıya sahip olmadığını, dün yağan yağmurun ''alt geçitlerin göle dönüşmesine, trafiğin kilitlenmesine'' yol açtığını belirtti.

''Çok da sıra dışı olmayan sağanak yağmurun'', kent trafiğini alt üst etmeye yettiğini savunan Bakır, vatandaşların ''göle dönen caddelerde'' araçlarının içinde mahsur kaldığını, sokaklar, caddeler ve hatta bulvarların bile kullanılır olmaktan çıktığını bildirdi.

Bakır, her yağmurda benzer tablonun açığa çıktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Adanalılar artık hamasete inanmamakta ve çözüm bulunmasını istemektedir. Çünkü hamaset, bir sonraki yağmurda aynı sorunların yeniden gündeme gelmesini engellememektedir. Şu nokta açıktır: Kentimizin bugün içinde bulunduğu sorunlu tablo, yılların ihmalidir. Bu gerçek, sorunları yok saymayı ya da sorumluluğu üstünden atmayı değil, acil çözüm üretilmesini gerektirmektedir. Çünkü bugün çözülmeyen sorunların kentin geleceğini olumsuz yönde belirleyeceği açıktır. Yapılması gerekenler bellidir. Kentsel kaynaklar alt yapı yatırımlarına yönlendirilmeli, makyaj tabir edilen yenilenme çalışmaları alt yapı çalışmaları ile desteklenmelidir. Yağmur suyu deşarj kanalları bir an önce yapılmalı, yağmur sularının kanalizasyon sisteminden tahliye edilmeye çalışılmasına son verilmelidir. Her yağmur, kanalizasyon ve yağmur suyunu birlikte tahliye etmenin mümkün olmadığı açığa çıkartmaktadır ki, bu durum, kalıcı çözüm getirecek projeleri hayata geçirecek teknik iradenin oluşturulmasını zorunlu kılmaktadır.' '
Kaynak: AA