İğdır’da Kacak Sigara Operasyonu

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin son 3 ay içerinde yaptıkları operasyonlarda piyasa değeri 575 bin lira olan toplam 320 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdiği açıklandı
Yapılan açıklamada, ekonomiye olan olumsuz etkisinin yanı sıra ülkeye kaçak yollarla getirilen sigaranın kontrolsüz ve sağlıksız bir şekilde iç piyasaya dağılmasının da tehlikenin boyutlarını arttırmakta olduğuna dikkat çekildi.

İğdır’da Kacak Sigara Operasyonu
Açıklamada "Genellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki sınır illerimizden ülkemize girişi sağlanan sigaraların buradan batı illerine sevkiyatı yapılmaktadır. Bu durum, kaçakçılık suçlarıyla mücadelede sınır illerimizdeki mücadele birimlerinin önemini artırmaktadır. Bu bilinçle hareket eden Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü son aylarda yapmış olduğu yakalamalarla üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bu kapsamda ilimizde sigara kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik son 3 ay içerisinde yapılan operasyonlarda, piyasa değeri 575 bin lira olan toplam 320 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş" denildi .
Kaynak: İHA