Hisarcık'lılar Geceyi Tedirgin Geçirdi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 3 Mayıs günü saat 18.20'de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından bazı vatandaşlar geceyi tedirgin geçirdi.

Hisarcık'lılar Geceyi Tedirgin Geçirdi
İlçede devam eden artçı sarsıntılar yüzünden korkudan evlerine giremeyen bazı vatandaşların gece boyu sokakta oturdukları görüldü.

Vatandaşların bazıları sokakta, parklarda veya kamelyada oturarak semaverde çay demleyip içmeyi ya da arabalarında uyumayı tercih ettiler. Vatandaşların bir kısmı ise daha güvenli gördükleri 1970 Gediz depreminde inşa edilen tek katlı deprem konutu olan yakınlarının yanında geceyi geçirdiler.

Sokakta sabahlayan vatandaşlardan İbrahim Şahan, depremin kendilerini, özellikle çocukları çok etkilediğini ve korkudan eve girmeye çekindiklerini söyledi.

Diğer taraftan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre, dün 18.20'de merkez üssü Hisarcık Tokat mevkii olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından sabaha kadar bireri merkez üssü Hisarcık ve Şaphane olmak üzere diğerleri Simav merkezli en büyüğü 4,7 olmak üzere irili ufaklı 122 deprem kaydedildi. (MU-EFE -
Kaynak: İHA