Hıdırellez Bayramı'na Doğru

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bir milletin kültür değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı olarak aktardığı ölçüde varlığını sürdürebileceğini bildirdi.

Güzeloğlu, Hıdırellez Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, milletleri oluşturan temel unsurlardan birinin de kültür olduğunu, kültürleri oluşturan önemli unsurların başında ise gelenek, görenek, töre, tören ve inançların geldiğini belirtti.

Bir milletin kültür değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı olarak aktardığı ölçüde varlığını sürdürebileceğini vurgulayan Güzeloğlu, şunları kaydetti:

''Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren kültürel değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak, öncelikli görevlerimizdendir. Kültürümüzde dini ve milli günlerin yanı sıra insan hayatını yakından etkileyen önemli doğa hareketleri, baharın gelişi olarak kutlanan, Anadolu'da da yazın başlangıcı olarak kabul edilen Hıdırellez Bayramı'nın temeli olmuştur. Milleti oluşturan yapı taşları arasındaki harç konumundaki bu güzel adetlerimizin en küçük ayrıntısının bile yaşatılması ve kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması bu nedenle büyük önem taşımaktadır. Hıdırellez kutlamaları yüzyıllardır bizi biz yapan tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla, toplumsal huzurun, beraberlik ve komşuluğun pekişmesinin vesilesi olmuştur.''

-Toroslar'da etkinlik düzenlenecek-

Öte yandan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı'nı Toroslar Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyeceği etkinlikle kutlayacak.

Toroslar Belediyesi Anıttepe Parkı'nda, 7 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek kutlamada, Toroslar Belediyesi Folklor gösterisi, geleneksel mani çekilişi, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği Konseri yer alacak. Etkinlikte, ayrıca vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramında da bulunulacak.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, halka mal olmuş gelenekleri yaşattıklarını, bu tür etkinliklerle insanları bir araya getirdiklerini ve dostlukların kurulmasına vesile olduklarını belirtti.

Vatandaşları etkinliğe katılmaya çağıran Tuna, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi .
Kaynak: AA