"Fetih 1453 Sinemada Bir Devri Açtı"

‘Fetih 1453’te Constantine XI 'yi canlandıran Recep Aktuğ, "Fatih İstanbul’u fethettiği zaman bir çağı kapatıp bir çağı açtı. Faruk Aksoy da bu filmi yaptığı zaman Türk sinemasında bir çağı kapatıp bir çağı açtı" dedi.

'Fetih 1453 Sinemada Bir Devri Açtı'
6,5 milyon gişe ile Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi olan Faruk Aksoy imzalı 'Fetih 1453 'te Constantine XI 'yi canlandıran Recep Aktuğ, film üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Fetih 1453'ü üç senede çektiklerini belirten Aktuğ, 'İçime sindi. Bitmeyecek diye korkamadım ama traş olamıyordum ' dedi.

Fetih 1453'ün bu tarzda yapılan ilk film olduğunu ifade eden Recep Aktuğ, 'Fatih İstanbul 'u fethettiği zaman bir çağı kapatıp bir çağı açtı. Faruk Aksoy da bu filmi yaptığı zaman Türk sinemasında bir çağı kapatıp bir çağı açtı diye düşünüyorum. Çünkü artık film yaparken biraz harcama da yapmak gerektiğine inanması lazım insanların. O çıtanın artık üstüne çıkmak lazım ' şeklinde konuştu.

'BANA KÜFÜR ETTİLER '


Böyle bir film yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten başarılı oyuncu, 'Manen çok rahat uyuyorum şu filmi iyi ki yapmışım diye. Bir daha gelse yine yaparım. Güzel filmdi, değdi bence. İki üç defa insanlarla seyrettik, oradaki heyecanlarını gördüm gerçi bana küfür etiler ama olsun ' diye konuştu.

FETİH 1453 DİZİ OLACAK

Aktuğ, 'Fetih 1453 'ün devamı niteliğindeki çarpıcı dizi projesinin detaylarını da anlattı. BEYAZ GAZETE