Adana'daki Su Baskınları

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Adana'nın dün yine yağmura teslim olduğunu ifade ederek, "Kentimizin bugün içinde bulunduğu sorunlu tablo, yılların ihmalidir.

Adana'daki Su Baskınları
Bu gerçek, sorunları yok saymayı ya da sorumluluğu üstünden atmayı değil, acil çözüm üretilmesini gerektirmektedir" dedi.

Bakır, yaptığı açıklamada, Adana'nın yağmuru kaldırabilecek alt yapıya sahip olmadığını, dün yağan yağmurun, alt geçitlerin göle dönüşmesine, trafiğin kilitlenmesine yol açtığını belirterek, "Yerel yöneticiler bu rezalet üzerinde durmayabilir, sorunu çözmek yerine öteleme, yok sayma yolunu seçebilir ancak bu tarz işlerinden çıkıp evlerine ulaşmaya çalışan Adanalıların trafikte çile çektiği gerçeğini değiştirmez" dedi.

Sıra dışı olmayan sağanak yağmurun, kent trafiğini alt üst etmeye yettiğini ifade eden Bakır, şöyle devam etti: "Vatandaşlar göle dönen caddelerde arabaların içinde mahsur kalmış, sokaklar, caddeler ve hatta bulvarlar bile kullanılır olmaktan çıkmış, yaya ve araç trafiğinde tam bir kilitlenme yaşanmıştır. Her yağmurda benzer tablonun açığa çıktığı dikkatlerden kaçmamaktadır. Adanalılar artık hamasete inanmamakta ve çözüm bulunmasını istemektedir. Çünkü hamaset, bir sonraki yağmurda aynı sorunların yeniden gündeme gelmesini engellememektedir. Şu nokta açıktır, kentimizin bugün içinde bulunduğu sorunlu tablo, yılların ihmalidir. Bu gerçek, sorunları yok saymayı ya da sorumluluğu üstünden atmayı değil, acil çözüm üretilmesini gerektirmektedir. Çünkü bugün çözülmeyen sorunların kentin geleceğini olumsuz yönde belirleyeceği açıktır" Kentsel kaynakların alt yapı yatırımlarına yönlendirilmesi, makyaj tabir edilen yenilenme çalışmalarının alt yapı çalışmaları ile desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Bakır şunları kaydetti: "Mesleki açıdan ifade edecek olursak; yağmur suyu deşarj kanalları bir an önce yapılmalı, yağmur sularının kanalizasyon sisteminden tahliye edilmeye çalışılmasına son verilmelidir. Her yağmur, kanalizasyon ve yağmur suyunu birlikte tahliye etmenin mümkün olmadığı açığa çıkartmaktadır ki, bu durum, kalıcı çözüm getirecek projeleri hayata geçirecek teknik iradenin oluşturulmasını zorunlu kılmaktadır. Ne yazık ki bu gün Adana’da, bu iradeyi gösterebilecek yönetim anlayışı yoktur. "
Kaynak: İHA