117 Eğitim Gönüllüsüne Teşekkür Belgesi

Bartın Valisi İsa Küçük tarafından Bartın'da eğitim süreçlerine gönüllü destek olanlara teşekkür belgesi verildi.

117 Eğitim Gönüllüsüne Teşekkür Belgesi
Düzenlenen törene ; Bartın Valisi İsa Küçük , Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu , Bartın Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı , İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal , Ulus İlçe Kaymakamı Ali Fuat Atik , Amasra İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız , Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Vahdet Yıldırım , Emniyet Müdürü Mehmet Altınok , Defterdar Ali Sağlam , İl Özel İdare Sekreteri İbrahim Kayış , Bartın Baro Başkanı Kamil Altan , Bartın TSO Yönetim Kurulu Üyesi Sami Karakaş , BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt , siyasi parti temsilcileri , sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile davetliler katıldı .

Bartın Valisi İsa Küçük , eğitimin insan hayatındaki önemine değindi . Vali Küçük , “Sahnedekileri izlerken duygu seli yaşadım . Hem de Bartın ' da son 6 yılda sizlerle çalışmanın Bartınlıların bize ve Valiliğimize gösterilen destekler beni duygulandırdı . Eşim izlerken ' yaşlanmışsın ' dedi .

Ancak kalbimiz hala genç ve bu ülke için sizlerle çalışmaya devam ediyoruz . Esasen bu kentte ve köylerinde yaşayan hemşehrilik hakkı ve hemşehrilik hukuku açısından o yöreye hepimizin borcu vardır . Bugün kendilerine teşekkür belgesi sunacağımız siz değerli Bartınlılar bu borcu ödemenin mutluluğunu ve gururunu yaşamış olabilirsiniz . Sizler Bartın ' a olan borcunuzu ödediniz . Şimdi diğer Bartınlılar da Bartın ' a eğitim adına destek vermelidir . Bilindiği gibi Bartın ' da nüfusumuzun büyük kısmı kırsal kesimde yaşıyor . Kırsal kesimde yaşayan öğrencilerin eğitimle olan ilişkileri ve onların karşılaştıkları sorunları şehir merkezine göre daha fazla . Çünkü eğitim sadece okul ve öğretmen değil , eğitim kütüphane , internet erişimi ve günlük gazete okuyabilme sağlıklı bir ortamda eğitim görebilme kırsal kesimlerimizde de bu sorunlar daha çok yaşanıyor . Van ' ın Erciş ilçesine bağlı Kozluca köyünde Bartınlılar Bartın ' ın adını taşıyan bir okul yaptırdı . Eğitim alanında herkes çalıştı . Gazeteciler , yazarlarımız olarak , eğitimdeki hassasiyetimiz sizlerle paylaştı . Herkese teşekkür ediyorum . Daha güzel bir Bartın için hep beraber el , ele diyorum” dedi .

Konuşmaların ardından Bartın ' da eğitim süreçlerine gönüllü destek olanlara teşekkür belgesinin verildikten sonra , davetliler düzenlenen kokteyle katıldı .

Kaynak: İHA