Siirt'te Çocuklar İçin Etkinlik

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün yıl boyunca uyguladığı Gezelim Görelim Öğrenelim, Geleceğiniz Güvende ve Sokaktaki İnciler projelerine katılan öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Musa Çolak, bu tür projelerle polisin şahsında devletin çocuklarla buluşturulduğunu ve devletin şefkatli yüzünün gösterildiğini belirtti.

Projelerin öğrencilerin sosyalleşmesi, kardeşliğin, dostluğun pekişmesine bilgi ve becerilerinin artmasına katkıda bulunduğunu kaydeden Çolak, geleceğin teminatı olan çocukları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Emniyet Müdürlüğü'nün çok başarılı çalışmalar yaptığını anlatan Çolak, ''Polisin şahsında çocuklarımızı devletle buluşturuyoruz. Çocuklarımız, polisin şahsında devletin adaletini, şefkatini ve hoşgörüsünü birlikte yaşıyorlar'' dedi.

Etkinlikte, öğrenciler Kürtçe ve Türkçe Halk Müziği parçalarını seslendirdi. Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin yorumlandığı etkinlikte sahnelenen ''Deliler Hastanesi'' adlı skeç büyük ilgi gördü.

Projelerde aktif olarak görev alan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren 18 öğrenciye tablet bilgisayarları Vali Çolak, Emniyet Müdürü Recep Güven ve diğer davetliler verdi.

Projelere 2 bin 500 civarında öğrencinin aktif olarak katıldığı öğrenildi .
Kaynak: AA