Şair Alaattin Akyüz’den Şiir Dinletisi

Gaziantep’te İLESAM tarafından düzenlenen şiir dinletisinde Şair Alaattin Akyüz'ün hayatı ve şiirleri ele alındı.

Şair Alaattin Akyüz’den Şiir Dinletisi
Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda düzenlenen programa, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Üniversitesi İktisat Dekanı Prof. Dr. Yusuf Akan, Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel, Yrd. Doç. Dr Ahmet Özpay, İller Bankası Bölge Başkanı Fatih Budak, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muammer Karadeniz, İLESAM Başkanı Muhittin Arar ve çok sayıda şair ile yazarlar, öğrenciler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İLESAM Şube Başkanı Muhittin Arar, İLESAM’ın yaptığı yazarlık okulu ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi. Milli kültürümüze, sanata ve sanatçıya tüm insanlara verdiği önemi ifade eden Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, konuşması sırasında alkış yağmuruna tutuldu.

Şair Alaattin Akyüz’ün hayatı, sanatı ve eserlerinin tanıtıldığı programda, aynı zamanda eğitimci olan ve halen Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda Gaziantep Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Akyüz’ün 1997 yılında yayınlanmış olan “Duygu Sığınağı”, 2002 yılında yayınlanan “Düş Kırıkları” 2006 yılında yayınlanan”, "Küllenmedi Anılarım” 2009 yılında yayınlanmış olan “İz Düşümlerim” isimli şiir kitaplarında yer alan 183 şiir tanıtıldı ve kişisel duygulardan yola çıkılarak tüm insanların hislerine tercüman olmuş özelden genele varan bir söyleşide gençlere çalışma ve eser verme konusunda ilham verdiği belirtildi. Şairin farklı konulardaki şiirlerinin okunduğu gece çiçek ve plaket takdimiyle son buldu .
Kaynak: İHA