Emektar Ustalar Modern Tezgahları İnceledi

Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi 25 zanaatkar, İÇDAŞ Biga entegre çelik tesislerine konuk oldu.

Emektar Ustalar Modern Tezgahları İnceledi
Çoğu torna, tesviye ustası olan zanaatkar grubunu tesislerde İÇDAŞ İş Güvenliği Müdürü Agah Ayhan karşıladı. Misafirlere verilen brifing sonrası İÇDAŞ Çelik Tesisleri bahçesindeki levrek, çupra çiftliğini, denizden günde 24 bin ton tatlı su elde eden tesisleri, enerji santrali ve haddehane ünitelerini gezen misafirler en büyük ilgiyi İÇDAŞ tersane ve mekanik bakım atölyelerindeki son sistem tezgahlara gösterdi.

Atölyelerdeki devasa CNC tezgahları ve diğer ekipmanı yakından inceleyen emektar ustalara tersane mühendisi Kamil Bülent Erkan ile ustabaşı Mehmet Barış atölyede yapılan uygulamalar ve cihaz teknolojileri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Biga Küçük Sanayi'de yıllarca alın teri döktüğünü söyleyen Edip Usta “Yıllardır fuarlara gidip geliyoruz. Bugün bu tesislere yaptığımız gezi 10 fuara bedel. Burada teknolojiyi ve uygulamasını bizzat gördük” dedi

Bigalı demirci ustası Nurettin Yaşar, “Burada sadece çelik üretilmiyor, çeliğe hayat veriliyor. Çelikten ekmek teknesi burası” diye konuştu.

Kaynak: İHA