Turizme Aspendos Dopingi

Türk turizminin en önemli merkezlerinden olan Antalya, 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali için hazırlanıyor.

Turizme Aspendos Dopingi
Aspendos Antik Tiyatrosu'nda her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin izlediği 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu yıl önemli bir değişikliği de beraberinde getirdi. Haziran ve temmuz ayları arasında düzenlenen festivalin süresi, bu yıl kültür turizminin en yoğun olduğu aylardan eylül ayını kapsayacak şekilde değiştirildi. Festival, 14-30 Haziran, 4 Temmuz ve 3-15 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, festival süresindeki değişiklik konusunda turizmcilerin görüşlerinin dikkate alındığını ifade etti.

Erdoğan, “Turizm acenteleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda turizmciler festivalin eylül ayındaki potansiyelinin daha yüksek olabileceği konusundaki görüşlerini belirttiler. Bu görüşler dikkate alınarak festivalin bir bölümü haziran ayına, diğer bölümü ise eylül ayına alındı. Eylül ayındaki potansiyelin ne olacağı konusundaki değerlendirmeye temel oluşturması açısından bu yıl festival eylül ayında da devam edecek” dedi.

Festivali takip edenlerin büyük bir çoğunluğunu yabancı ziyaretçilerin oluşturduğunu belirten Erdoğan, bu oranın yüzdelik değerlendirmeyle ifade edildiğinde seyircilerin yüzde 80'inin yabancı, geri kalan yüzde 20'lik bölümünün ise yerli ziyaretçiler olduğunu söyledi.

Festival programı şöyle: “14 Haziran 2012- Turandot (Opera)/İzmir Devlet Opera ve Balesi 20 Haziran 2012- Rigoletto (Opera)/ Estonya Ulusal Operası 25 Haziran 2012- Prens Igor (Opera)/Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi 27 Haziran 2012- Aşk ve Ölüm (Bale)/Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi 30 Haziran 2012- La Traviata (Opera)/Güney Kore Daegu Operası-Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu 4 Temmuz 2012- Zorba (Bale)/Mersin ve Samsun Devlet Opera ve Balesi 3 Eylül 2012- Madam Butterfly (Opera)/Çin Pekin Operası-Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası 6 Eylül 2012- Lucia Di Lammermoor (Opera)/Antalya Devlet Opera ve Balesi 10 Eylül 2012- Kuğu Gölü (Bale)-Türk Devlet Opera ve Bale Toplulukları 15 Eylül 2012- Tannhauser (Opera) Ankara Devlet Opera ve Balesi”
Kaynak: İHA