TBBDF Asbaşkanı Türkmen Açıklaması

Türkiye, gelecek yıl ''14. Akdeniz Dart Şampiyonası''na evsahipliği yapacak.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Asbaşkanı Mutlu Türkmen, AA muhabirine, 16-19 Mayıs tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen ''13. Akdeniz Dart Şampiyonası''na Türk Milli Takımı'nın damgasını vurduğunu söyledi.

Atina'daki şampiyonada Türk Milli Takımı'nın tüm branşlarda final oynadığını kaydeden Türkmen, ''Evsahibi Yunanistan'ın iki takımla yarıştığı şampiyonada, milli takımımız 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla genel klasmanda da zirvede yer aldı'' dedi.

Türkmen, Atina'da 2013 Akdeniz Şampiyonası'na yönelik kararların da alındığını belirterek, ''Akdeniz şampiyonası her yılın Mayıs ayında düzenlenen bir organizasyon. 14. Akdeniz Dart Şampiyonası'nın da Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı. 2013 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilecek şampiyonaya evsahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

Türkmen, şampiyonayı Antalya'da gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Bu yıl Avrupa Şampiyonası'nın da Ekim ayında Antalya'da düzenleneceğini belirten Türkmen, şunları söyledi:

''2010 yılındaki Avrupa Şampiyonası'na 28 ülkenin katılımı olmuştu. Ekim ayında Antalya'da yapacağımız 2012 Avrupa Şampiyonası'na da 32-33 ülkenin katılımını bekliyoruz. Avrupa şampiyonası organizasyonunun ardından ilk kez Akdeniz şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Akdeniz şampiyonalarına da 8 ile 10 ülke katılıyor. Son dönemlerde Türkiye'de dart sporuna karşı ilgi her geçen gün artıyor. Dart, artık Türkiye'de çok popüler bir spor haline geldi. Biz de federasyon olarak gençlik merkezlerinde, spor kulüplerinde bunu tabana yaymaya çalışıyoruz. Amacımız dartı okul sporuna dönüştürmek. Dart ayrıca çocukların psikolojik anlamda beceri kazanmasında da önemli bir araç.' '
Kaynak: AA