Siirt Defterdarı Özkaya Açıklaması

Siirt Defterdarı Niyazi Özkaya, ''Mükellef sayımız yüzde 60 oranında arttı'' dedi.

Özkaya, yaptığı açıklamada, 2011 yılı vergi rekortmenleri listesinin belirlendiğini, listenin geçen yıllara oranla genel olarak değişmediğini ancak sıralamada bazı değişikliklerin yaşandığını söyledi.

Vergi rekortmenlerini bakanlığa bildirdiklerini kaydeden Özkaya, ''Kurumlar vergisinde Kuzu Toplu Konut birinci, Aysan Tarım Ziraat Otomotiv Gıda Dağıtım Ticaret Pazarlama ikinci, Limak Çimento Sanayi Ticaret AŞ de üçüncü sırayı aldı. Gelir vergisinde ise ilk üç sırayı Mehmet Ertekin, Ahmet Nurettin Aydın ve Bahaeddin Acar paylaştı'' dedi.

Gayrimenkul sermaye sahiplerine yönelik olarak yaptıkları çalışmada mükellef sayısını yüzde 60 oranında arttırdıklarını ifade eden Özkaya, şöyle konuştu:

''İlk mükellefimiz adının açıklanmasını istemiyor. Diğer sıraları paylaşan mükelleflerimiz ise şöyle; Ümit Özdemir, Burhan Dayan, Ahmet Durgun, Filiz Kuzu, Cengiz Aykut Çiçek, Hüseyin Arslan, Kaniye Ertekin, Abdurrahman Olgaç ve Sıtkı Batur. Bu alanda yaptığımız çalışmalar çok olumlu sonuç verdi ve mükellef sayımız yüzde 60 oranında arttı. Ancak biz bununla yetinmiyoruz. Aldığımız yeni personel hizmet içi eğitimde, bu eğitimin bitmesinin ardından cadde ve sokak bazında gayrimenkul denetimlerine başlayacağız.' '
Kaynak: AA