Rus Heyeti Samsun Tso’da

OKA’nın organizasyonunda Rusya’nın Novorossisk, Krasnador ve Moskova kentlerinden tarım, sanayi, turizm ve inşaat sektörlerinde görüşmeler yapmak üzere Samsun’a gelen heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) organizasyonunda Novorossisk, Krasnador ve Moskova bölgeleri işadamlarından oluşan 30 kişilik Rus heyetini makamında kabul etti. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Rus heyetini kentte ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Samsun ile Rusya arasındaki yakınlığa dikkati çeken Başkan Murzioğlu, “Sizlerin geldiği bölge, bizim başkentimizden daha yakın. Ama maalesef bu zamana kadar uzak durmuşuz. Zannedersem sizde bunun farkındasınız. Geçtiğimiz gün yine Novorossisk’ten gelen bir heyeti kentimizde ağırlamıştık. Ben ve arkadaşlarım da sizlerin yaşadığı bölgelere birkaç ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretler artarak devam ediyor. Kurduğumuz yakın ilişkiler bizim birbirimizi sevdiğimizin de göstergesidir. İnşallah kurduğumuz bu sevgi ve dostluk iki ülkeye de hayırlar getirir. Kurduğumuz ilişkileri daha iyiye taşımak adına da Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Heyet adına konuşma yapan Novorossisk Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yuliya Rostovikova ise, Samsun’da bulunmaktan dolayı memnun olduklarının altını çizerek, “Benim Samsun’a ikinci gelişim. Bildiğiniz gibi ilk gelişimizde Samsun TSO ile işbirliği protokolü imzalamıştık ve o bizim için tarihi bir gündü. Bizler, imzaladığımız protokoldeki maddeleri yerine getirmek istiyoruz. Çünkü o protokol Novorossisk’teki işadamlarımızın çok dikkatini çekti. İki şehir arasındaki ziyaretler ve son altı ayda da oldukça arttı. Bayağı bir yol aldık. Bu ziyaretlerde yaptığımız görüşmeler ikili ilişkilerimizin gelişmesine vesile olacaktır” diye konuştu.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Samsun TSO Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kemal Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören’in de hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Murzioğlu ve heyet, ziyaret anısına birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. Samsun’da tarım, sanayi, turizm ve inşaat sektörlerinde incelemeler ve görüşmelerde bulunacak heyet ayrıca, Amasya ve Çorum’da da çeşitli ziyaretler yapacaklar .
Kaynak: İHA