Kızılcahamam'da Yılsonu Sergisi

Kızılcahamam'da Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisinin açılışı yapıldı.

Kızılcahamam HEM Müdürlüğü'nde düzenlenen serginin açılışına Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, MTA Orta Anadolu 4. Bölge Müdürü İsmail Kara, HEM Müdürü Mustafa Özgören ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Çit, törende yaptığı konuşmada HEM müdürlüğünün değişik branşlarda birçok kurs vererek, insanlara faydalı olmaya devam ettiğini belirterek, ''Bu yıl il özel idaresinden makineler alındı, yöremizin taşlarından önemli eserler çıkartıyorlar'' dedi.

Özgören ise HEM'in bağlı olduğu genel müdürlüğün adının ''Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'' olarak değiştirildiğini, kısa süre sonra HEM müdürlüklerinin de isminin değişeceğini söyledi.

AB ülkelerinde yaygın eğitimin yüzde 8, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 2 civarında olduğunu belirten Özgören, ''Hedefimiz AB rakamlarına ulaşmaktır. Müdürlüğümüz Ankara'da 27 HEM müdürlüğü arasında birinci sırada bulunmaktadır. 2012 yılında Kızılcahamam HEM olarak 197 kurs açtık, bu kurslarımıza katılan kursiyer sayımız 4462'dir'' dedi.

Konuşmaların ardından, okuma yazma öğrenen kursiyerlere ödülleri verildi.

Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu tören, serginin açılmasının ardından sona erdi .
Kaynak: AA