Girişimci Kadınlar Kermes Açtı

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, mikrokredi projesinden faydalanan kadınların hem borçlarına sadık olduğunu hem de başladıkları işte sebatkar davrandıklarını söyledi.

Girişimci Kadınlar Kermes Açtı
Kocatepe, mikrokredi projesinden faydalanan kadınların valilik bahçesinde düzenlediği kermesin açılışını gerçekleştirdi. Kocatepe, valilik ve il özel idaresi tarafından desteklenen projede, 5 bin 566 üyeye ulaşıldığını ve bu üyelerden 4 bin 670 kadının kredi kullandığını ifade etti.

Verilen kredi miktarının 12 milyon 366 bin TL’ye ulaştığını dile getiren Kocatepe, borçların geri dönüşünün yüzde 100 oranında sağlandığını belirtti.

Mikrekredinin en başarılı şekilde uygulandığı illerden birinin Kahramanmaraş olduğunu kaydeden Kocatepe, şöyle konuştu: “Kadınlarımız, aldıkları kredilerle kendi el becerilerini geliştiriyor, kendi çaplarında ticaret yapıyorlar. Bu güne kadar verdiğimiz kredilerde dönüş yüzde 100. Herhangi bir şekilde kredi alan kardeşlerimizden ödemeyen yok. Kadınlarımız hem borçlarına sadık hem de tuttukları işte daha sebatkarlar. Her geçen gün başarılarını artırıyorlar. Baştan 600 Tl ile başladıkları bir işte bugün çok daha üst rakamlara doğru kredi kullanmaya başlayan kardeşlerimiz var. Yani evde üretirken yavaş yavaş atölyeye dönüşüyorlar. Biz onlara ‘inşallah kısa zamanda fabrikaya dönüşürsünüz’ diyoruz.” Kadınların azim ve gayretle çalıştığını vurgulayan Kocatepe, “Aslında bu durum Kahramanmaraş insanının girişimci ruhunu gösteriyor bir yerde. Kahramanmaraş’ın hem erkeğin de hem de bayanın da çok güzel bir girişimci ruhu var. O bakımdan hanım kardeşlerimizde zaman zaman geliyorlar görüşüyoruz. Onları tebrik ediyoruz. Çünkü girişimcilik konusunda, kendilerinden sonra gelen çocuklarına da güzel örnek oluyorlar.” diye konuştu.

Vali Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Servet Güngör, daire müdürleri ve il genel meclis üyelerinin katıldığı açılışın ardından stantları gezerek, ürünlerini sergileyen kadınlardan bilgiler aldı .
Kaynak: İHA