Cihan Haber Ajansı Gündemi

30 Mayıs 2012 Çarşamba Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Federasyonu (RF) Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’u Çankaya Köşkü'nde karşılayacak.

Gül, baş başa görüşeceği Minnihanov onuruna öğle yemeği verecek. (11.55 - 12.00 - 12.30)Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu, Toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evi’nde toplanacak. Başbakan Erdoğan, TAEK Proton Hızlandırıcı Tesisi açılışına katılacak. (11.30/14.30) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali Başbakanı Abdülveli Muhammed Ali ile Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bir araya gelecek. (18.30)Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu sözleşme süreci ve sonuçlarını, düzenleyeceği basın toplantısı ile değerlendirecek. (10.30)Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya Federasyonu (RF) Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanıyor.


(12.00) Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen ‘Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’nın açılış töreni Four Seasons Otel’de gerçekleştirilecek. Törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katılacak. (20.00)Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'BM Medeniyetler İttifakı İştirakçiler Forumu'na ilişkin basın toplantısına katılacak. (12.00)Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘Yeşil Büyüme: Çevresel Politikaların Ekonomik Faydaları’ konulu uluslararası konferansa katılacak. (09.30)Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Tanıtım Günleri etkinliğinde bulunacak. (12.00)Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Teşkilatı, İstanbul Valiliği önünde memur zammını protesto edecek. (12.30)Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkçe Olimpiyatları için Rize'de bulunan öğrencilerle görüşecek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin bazı fakültelerinde inceleme yapacak. Yazıcı, daha sonra Türkçe Olimpiyatları'nın Rize'deki programına katılacak. (09.00-20.30)Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Manisa’da, Polinas Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ambalaj fabrikasının açılışına katılacak. (11.00)Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Denizli’de, valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek, ''3. Koruyucu Aile Şenliği'' açılış programına katılacak, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Kimse Yok Mu Derneği şubesinin açılış töreninde yer alacak. (09.45-17.45)Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Malatya’da, valilik ve belediyeyi ziyaret edecek, bakanlığına bağlı yapımı süren tesislerde incelemelerde bulunacak. (10.00-20.30)İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Singapur Sanayi ve Ticaret Bakanı nezdinde Devlet Bakanı Lee Yi Shyan ve beraberindeki heyetle görüşecek. (15.00)Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Barbaros Çetin tarafından kene hastalıkları ile ilgili konferans düzenlenecek. (16.00)Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor. SPORİngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu 2012 Londra Olimpiyatları’na 58 gün kala bir kokteyl düzenliyor. Konsolosluk binasında verilecek kokteyle, Kadınlar Voleybol Milli Takımı da katılacak. (17.00)Olimpiyat Meşalesi Koşusu'nda Türkiye'yi temsil edecek meşale taşıyıcıları, İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısıyla tanıtılacak. (10.00)Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA merkezinde yetkililerle görüşmek üzere İsviçre’ye gidecek.Kadınlar Basketbol Milli Takımı Olimpiyat Elemeleri'nin hazırlıkları kapsamında Belarus ile Antalya’da özel maç yapacak. (19.00 )