Bitlis'te Öğretmene Yapılan Saldırı

Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanlığı üyeleri, geçtiğimiz günlerde öğrencisi tarafından merdiven boşluğuna itilen öğretmen İbrahim Topaloğlu'nu ziyaret etti.

Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taşcan ve sendika üyeleri, öğrencisi tarafından itilen ve merdiven boşluğundan iki kat aşağıya düşerek yaralanan öğretmeni hastanede ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Taşcan, öğretmenlerin durumunun acınacak bir hal aldığını ileri sürerek şunları ifade etti:

''Öğretmenlerin değerini düşüren açıklamalar, bu tür saldırıların artarak devam etmesine zemin hazırlayacaktır. Bu tutum, veli ve öğrencilerin de öğretmene karşı olumsuz düşüncelere kapılmalarına sebep olmuştur. Yapılan bu saldırıları Eğitim Bir-Sen Bitlis Şubesi olarak kınıyoruz. Saldırıda kafası, omuzu, parmağı kırılan ve çeşitli yerlerine dikiş atılan meslektaşımız İbrahim Topaloğlu'na Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Öğretmene yapılan sözlü ve fiili saldırılar, aslında insanlığa yapılmıştır. Şayet öğretmen öğrencisini bu hale getirseydi, aynı anda tüm ulusal basın organlarında ilk haber olarak verilecekti. Maalesef bu olay geçiştirilmek istenmiş ve kamuoyuna yeterince duyurulmamıştır.''

Taşcan, ülkenin geleceğini inşa edecek olan öğretmenlerin daha fazla itibar gördüğü bir Türkiye temenni ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA