AKP Protestosuna 8 gözaltı

Eskişehir'de kürtaj ve sezaryen tartışmalarını protesto etmek için AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek isteyen grupla polis arasında çıkan arbedede 7'si kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Deliklitaş Mahallesi Yediler Parkı'nda toplanan grup, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri, slogan atarak Hamamyolu ve Asarcıklı caddelerinden, AK Parti İl Başkanlığı'na yürümeye başladı.

Polis, grubun AK Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu Yunus Emre Caddesi'ne geçişine izin vermedi.

Bir süre oturma eylemi yapan grup, polis barikatını aşmak istedi. Ellerinde bulunan pankartlardaki sopalarla, polislere vurmak isteyen gruptakilere müdahale edildi. Çıkan arbedede 7'si kadın 8 kişi gözaltına aldı.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Fatma Deniz, Başbakan Erdoğan'ın 5. Uluslararası Parlamenterler Konferansı'nda yaptığı konuşmasında ''Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum'' sözlerini eleştirdi.

''Kürtaj hakkı kendi bedenleri, doğurganlıkları ve yaşamları hakkında söz sahibi olmak isteyen kadınların hak ve eşitlik mücadelesinin temel kazanımlarından birisidir'' diyen Deniz, şunları kaydetti.

''Öte yandan, 'yaşam hakkı', 'cinayet' gibi argümanlarla kürtaj karşıtlığının örgütlenmesi tüm dünyada, hangi dini inanışı benimserse benimsesin muhafazakar siyasi hareket ve partilerin temel söylemlerinden birisini oluşturmaktadır. Biz kadınlar geçmişten bugüne tüm dünyada kürtaj hakkı için eylem yapan kürtaj yasağını delmek için yaşamı, mesleği pahasına bu mücadeleyi yürüten kız kardeşlerimizin bedel ödeyerek kazandığı bu hakkı teslim etmeyeceğiz.''

Açıklamanın ardından grup, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Polisin gözaltına alınanları serbest bırakmaması üzerine grup, bulunduğu yerden ayrıldı .
Kaynak: AA