Yurtta Hava Durumu

Yurdun güney, iç ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Adana, Mersin, Osmaniye, K.

Maraş , Hatay , Antalya ' nın iç kesimleri , Alanya , Gaziantep , Kilis , Adıyaman , Diyarbakır , Malatya , Elazığ , Tunceli , Bingöl , Bitlis , Siirt ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor . Marmara ' nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor .

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ' nden alınan tahminlere göre , hava sıcaklığı , iç ve doğu bölgelerimizde 3 ila 5 derece azalacak , diğer yerlerde önemli değişiklik olmayacak . Rüzgar , genellikle kuzey ve kuzeydoğu , Akdeniz ile doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif , arasıra orta kuvvette , yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek . Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle : Ankara : Parçalı ve çok bulutlu , zamanla güney ve doğu çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul : Az bulutlu ve açık , zamanla parçalı ve çok bulutlu 22 İzmir : Az bulutlu ve açık , zamanla parçalı bulutlu 26 Adana : Parçalı ve çok bulutlu , yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22 Antalya : Parçalı ve çok bulutlu , öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ( Yağışların İç kesimleri ile Alanya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor ) 23 Samsun : Parçalı ve çok bulutlu , yer yer sisli 19 Trabzon : Parçalı ve çok bulutlu , yer yer sisli 17 Erzurum : Parçalı ve çok bulutlu , aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Van : Parçalı ve çok bulutlu , aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 Diyarbakır : Parçalı ve çok bulutlu , aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ( Yağışların akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor ) 27
Kaynak: İHA