Türk-Alman İşbirliği Önemli

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Almanya programı kapsamında Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Avni Karslıoğlu ile bir araya geldi.

Türk-Alman İşbirliği Önemli
Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Hisarcıklıoğlu, TOBB’un faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Türk-Alman İşbirliği Konseyi’nin yeniden başlatılmasının önem arz ettiği üzerinde duruldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Almanya'daki Türk işadamlarının Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK) ile Dünya Türk İş Konseyi'ne (DTİK) üye olmalarını istedi. Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın Almanya Berlin Merkez Bürosu’nun açılışını gerçekleştirmek üzere Berlin’e giden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, önce Almanya’da yerleşik 300 civarında Türk işadamı ile bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu, işadamlarına yaptığı konuşmada, Almanya'nın yılda 1,2 trilyon dolar ithalatı bulunduğunu, iç tüketimin ise 3 trilyon dolar olduğunu belirterek, bunun Türk işadamları için müthiş bir fırsat olduğunu ve her işadamının Almanya pazarı ile özellikle ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin 1980'li yıllarda gerçekleştirdiği 3 milyar dolar ihracattan bugün 135 milyar dolar rakamına geldiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin kısa vadede dünyanın en zengin 10 ülkesi arasına girmesini, uzun vadede ise dünyanın en büyük ekonomisine sahip olmasını hedef olarak gösterdi. Hisarcıklıoğlu, Almanya'daki Türk işadamlarının Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası ile Dünya Türk İş Konseyi'ne üye olmalarını istedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Almanya’daki Türk işadamlarının temsilcilerine birlik çağrısı yaparak, "Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasa konusunda görüşmeler yapmak için Fransa’nın başkenti Paris’e gittik. Fransa’da 500 bin Ermeni, 500 bin de Türk yaşıyor. Sayımız aynı olmasına karşın, Ermenilerin sesi, bizimkilerden bin kat fazla çıkıyor, daha etkin rol oynuyorlardı. Diğer ülkelerde de aynı sorunlar yaşanıyor. Türkler arasında herkes ayrı bir baş çekiyor. Bakin Lenin, ’Organize olmuş azınlıklar, organize olmamış çoğunluğa önderlik eder’ der. Bizim atalarımız da, ’Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var’ der. Yani, birlik olmaya mecbur ve mahkumuz" ifadelerini kullandı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s, Türkiye'nin ‘pozitif’ olan kredi notu görünümünü ‘durağana’ çevirmesini de değerlendiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Rating şirketlerini eurovizyon şarkı yarışması gibi artık ciddiye almamak lazım'' dedi.

Kaynak: İHA