Ordu'da Trafik Kazası

Ordu'da geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen gencin organları, 3 hastaya nakledilmek üzere Erzurum'a gönderildi.

Perşembe'de 2 gün geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ordu Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Bülent Emre Yazgan'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Yapılan değerlendirme sonrası organları 3 hasta için uygun bulunan Yazgan'ın 2 böbreği ve karaciğerini almak üzere kente Erzurum'dan ekip geldi. Yaklaşık 3 saat süren ameliyat sonrası alınan böbrekler ve karaciğer, sabaha karşı karayoluyla Erzurum'a götürüldü.

Hastane bahçesinde gazetecilere açıklama yapan acılı baba Ziya Yazgan , Bülent Emre'nin evin tek erkek çocuğu olduğunu belirtti.

Oğlunun genç yaşta ölüm haberiyle sarsıldıklarını ifade eden Yazgan, ''Oğlumuz öldü ama organlarının yaşamasını istedik. Biz de ailemizle bir araya gelerek evladımızın organlarını bağışlamaya karar verdik. Oğlumuzun bazı organları artık başkalarında hayat bulacak. Bunu bilmek bile çok güzel. Bizim acımız çok büyük, tarif edilemez ama başkaları daha fazla acı çekmesin istedik'' dedi.

Organ bağışı konusunda duyarlı olunmasını isteyen Yazgan, oğlunun hayattayken sürekli organ bağışı konusunda güzel şeyler söylediğini anlattı.

Bülent Emre'nin sürekli organ bağışının öneminden söz ettiğini belirten Yazgan, şunları kaydetti:

''Hatta bir arkadaşı böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giriyordu. Bu arkadaşına böbreğini vererek iyileşmesini isterdi. Sürekli arkadaşına 'keşke böbreğim sana uygun bulunsa da sana versem' derdi. Oğlum gerçekten organ bağışı konusunda duyarlıydı. Onun bu duyarlılığını ailesi olarak şimdi biz yerine getirdik. Oğlum arkadaşına böbreğini belki veremedi ama ismini henüz bilmediğimiz başkalarına hayat verdi. Bütün vatandaşlardan da aynı şekilde organ bağışı konusunda hassas olmalarını bekliyoruz.''

Baba Yazgan, oğlunun üniversite sınavlarına girdiğini, ancak başarısız olduğu için bir süre iş aradığını sözlerine ekledi.

Anneanne Müzeyyen Özer ise acıların en büyüğünü yaşadığını, torununu kaybettiği için üzgün olduğunu söyledi.

Kaynak: AA