Okyanus ötesinden ilginç talep

Güney Pasifik Okyanusu'nda adalar grubu olan Bağımsız Samoa Devleti, törenlerinde kullanılmak üzere TBMM'den Türk bayrağı istedi ...

Okyanus ötesinden ilginç talep
Güney Pasifik Okyanusu'nda bir adalar grubu olan, yaklaşık 200 bin nüfusa sahip Bağımsız Samoa Devleti'nden TBMM'ye ilginç bir istek geldi.

Samoa, bağımsızlığının 50. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde TBMM'ye bir yazı göndererek, 2 adet Türk bayrağı talebinde bulundu. Samoa, ülkeleriyle diplomatik ilişkilerde bulunan ve tüm BM üyesi ülkelere de bu talebi iletti.

TBMM, bu talebi karşılamak istedi ancak gelen yazıda bayrağın ebadı belirtilmedi. Meclis bürokratları, Samoalı yetkililere bayrağın ebadını sordu.

Gelen cevapla birlikte TBMM, Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak, bu talebi iletti. TBMM, Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen iki adet büyük boy Türk bayrağını, Samoa'ya gönderdi.

Tarım ürünleri ihracatı, turizm ve yurt dışından gelen işçi gelirlerine dayanan Samoa ekonomisi, küresel mali kriz ve Eylül 2009'da yaşanan tsunami felaketinden önemli ölçüde olumsuz etkilendi.

Samoa, Fiji ve Fransız Polinezyası'nın ardından bölgede üçüncü büyük turizm pazarı.

Türkiye, Samoa Bağımsız Devleti ile diplomatik ilişkilerini 12 Nisan 1979'da kurdu.
Kaynak: AA