Milas’ta Güvenli Sürüş Eğitimleri

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Haftası kutlamaları kapsamında, ilçe genelinde trafik kültürünün artması için motosiklet sürücülerine eğitim verdi.

Milas’ta Güvenli Sürüş Eğitimleri
Motosiklet sürücülerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte hediye kask dağıtıldı. Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Haftası nedeniyle motosiklet sürücülerine yönelik etkinlik düzenledi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda saat 15.00’te gerçekleştirilen etkinlik öncesi, motosikletli polisler ve diğer sürücülerden oluşturulan kortej, ilçe genelinde tur attı.

Özellikle motosiklet sürücülerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Milas Belediye Başkanvekili İlknur Öner, Milas İlçe Emniyet Müdürvekili Hakan Aşık, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, motosiklet sürücüleri ve öğrenciler katıldı.

Panele katılan Güvenli Sürüş Eğitmeni Halil Kaya ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde görev yapan Uzm. Dr. Serkan Akhan’a desteklerinden dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Milas İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Dülger, açılışta yaptığı konuşmada, trafikten motosikletlerin azaltılması ya da kaldırılması gibi bir düşünce taşınmadığını, aksine sıkışık Milas trafiğinde motosiklet kullanımının ideal olduğunu ancak, güvenli motosiklet kullanımının ön planda tutulması gerektiğini kaydetti.

Dülger, “İlçede trafik kültürünün oluşabilmesi için daha önce trafik cezası yemiş sürücüler, egzoz ustaları, anne babalarla görüştük. Kanunlar çerçevesinde uygulamalarımız sürüyor.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, Sertifikalı Güvenli Sürüş Eğitmeni Halil Kaya ve Uzm. Dr. Serkan Akhan katılımcılara bilgi aktardı.

Trafik Haftası kapsamında, A2 ehliyeti olanlara da gerçekleştirilen kurayla kask hediye edildi .
Kaynak: İHA