İzmir Bir Yönetmen Daha Kazanıyor

İzmir, Çağan Irmak'tan sonra bir yönetmen daha kazanıyor.

İzmir Bir Yönetmen Daha Kazanıyor
İlk filmini çekmeye hazırlanan İzmirli yönetmen Can Tokacı, "Babam ve Oğlum" ve "Issız Adam" gibi filmlere imzasını atan İzmirli yönetmen Çağan Irmak'ın izinden gideceğini söyledi.

Moda, tanıtım, albüm kapağı gibi çalışmalar gerçekleştiren ve Mustafa Üstündağ ile birlikte klip yönetmenliği yapan Can Tokacı, ilk uzun metrajlı filmini çekmeye hazırlanıyor. İlk filmini çekmenin heyecanını yaşayan Tokacı, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Sinemada Yönetmenlik Bölümü'nü bitirdi. Hem senaryosunu yazdığı hem yönetmenlik koltuğuna oturacağı 'Herkese Evet' isimli romantik duygusal türündeki ilk filminin çekimlerine haziran ayında start verecek olan Tokacı, "Sinemada idolüm Çağan Irmak, onunfilmlerini çok beğeniyorum. Hedefim onun gibi bir yönetmen olmak" diye konuştu

Tokacı, kayıp bir aşk hikayesinin anlatıldığı filmin konusunu şöyle anlattı: "Zeynep hayatı boyunca ikinci kez aşık olmayacağına inanır fakat o aşk gelir ve onu bulur, ta ki ilk aşkı karşısına çıkana kadar. Zeynep aklı karışmış olsa da kararı vermiş olacak." Filmin acıklı bir sonla biteceğini söyleyen Tokacı, bunu Türk insanın böyle sonları sevmesine bağladığını belirtti.

Kadın ve erkek ilişkilerini konu alan filmde herkesin kendinden bir şeyler bulacağını ve filmin sonunun sürpriz bir şekilde sonuçlanacağını ifade eden Tokacı, "Filmde herkes kendine ait bir parça bulacak. Film bir aşk hikayesi olabilir ama filmin adı bunu göstermiyor. Bir ipucu vereyim, filmin sonunda başrol oyuncumuz 'herkese evet' diyecek" dedi.

Yapımcılığını Cinecat Film'in üstleneceği filmi tamamıyla İzmir'in mekanlarını kullanarak çekeceğini söyleyen Can Tokacı, filmin diğer amacının aynı zamanda güzel aşk hikayesinin içinde Türkiye adına İzmir'in güzel mekanlarını göstermek ve İzmir'in önemli yerlerini tanıtmak olduğunu vurguladı .
Kaynak: İHA