İşte Gürsel Tekin'in İstifa Nedeni

Sevilay Yüselir: ‘Gürsel Tekin’in istifa etmesinin nedeni genel başkan adaylığına soyunmasıdır.'

İşte Gürsel Tekin'in İstifa Nedeni
CHP 'de yaşanan istifa depremi ardından en çarpıcı açıklama Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir 'den geldi. A Haber'de yayınlanan Satır Arası programına konuk olan Yükselir, istifanın perde arkasını anlattı.

Gürsel Tekin 'in istifa edeceğini bildiğini söyleyen Sevilay Yükselir, 'Gürsel Tekin 'in istifa etmesinin nedeni genel başkan adaylığına soyunmasıdır. Gürsel Tekin istifasıyla bugünden itibaren Anadolu 'ya çıkacağını ve önümüzdeki Haziran kurultayında da genel başkanlıkta söz sahibi olacağını söylenmiştir. ' dedi. Tekin'in istifa ederek iyi bir şey yaptığını ifade eden Yükselir, 'Gürsel Tekin zaten bunu planlıyor ve tartışıyordu ' ifadelerini kullandı.

Parti içi sıkıntıları da hatırlatan Yükselir, MYK 'daki gerginlikleri ve İstanbul İl Başkanlığı 'ndaki yaşananları hatırlattı. Gürsel Tekin'in bu gergin ortamından kendini ayırdığını kaydeden Yükselir, ' Gürsel Tekin, bu gerilim ortamında anlaşamadığı insanlarla yola devam etmektense kendini ayırıp ben buradayım dedi. Gürsel Tekin, genel başkanlık için istifa etti. Çıksın yalanlasın ama yalanlayamaz çünkü gerçek ' diye ekledi.