Güvenlik Görevlileri Bilgilendirildi

Gaziantep'te bazı devlet hastanelerinde çalışan özel güvenlik görevlileri, son günlerde gündeme gelen şiddet olaylarına karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Emin Yıldırım, Şehitkamil Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen eğitim toplantısında, yaklaşık 2 hafta önce Dr. Ersin Arslan'ın görevi başında öldürülmesi ve bir kişinin hastane içinde bıçaklanması olayı sonrasında, hastanelerin özel güvenliğinin önem kazandığını söyledi.

Özel güvenlik sektörünün görev aldığı her yerde, polisin bir destek unsuru, onlarla hareket eden, onların olmadığı yerde polisin yetkilerine sahip bir teşkilat olduğunun belirten Yıldırım, ''Son günlerde hastanelerde, sağlık kuruluşlarında yaşanan olaylardan dolayı sizleri bilgilendirme gereği duyduk. Biz de burada sizin yetkilerinizi, görevlerinizi anlatıp hatırlatmak istedik. Bu şekilde diğer hastanelerde de toplantı yapacağız'' dedi.

Yıldırım, son iki haftadır hastanelerde yaptıkları kontrollerde bazı eksik ve aksaklıklar tespit ettiklerini, eğitimle bu konuları hatırlatmak istediklerini aktardı.

-''Kebap şişiyle gelmişse''-

Güvenlik görevlilerinin yetkileri hakkında da bilgi veren Yıldırım, ''Arama yaptığınız kapıda adamın birisi kebap şişiyle gelmiş bunu hemen emanete, muhafaza altına alacaksınız. Devlet hastanelerinde polis noktaları var. Bunlara bilgi vereceksiniz. Vatandaş 'imdat polis' dediği zaman öncelikle siz koşacaksınız. Güvenlik sizin işiniz'' diye konuştu.

Yıldırım, kimliğinin gerçek olduğunu ispat edemeyen kişilerin hastaneye alınmaması gerektiğini vurguladı.

Özel güvenlik görevlisinin herhangi bir tehlikeyi fark ettiği anda ortamı etkisi altına almasının önemine dikkati çeken Yıldırım, görevlilerinin sağlık çalışanlarına güvende olduklarını hissettirmesi gerektiğini kaydetti.

Bir özel güvenlik görevlisinin tavır, bakış ve giyim kuşamıyla nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğini anlatan Yıldırım, ''Özel Güvenlik Görevlisi Hukuku ve Kişi Hakları'' konusunda bilgi verdi.

Konuşmaların ardından özel güvenlik görevlileri yaşadıkları sıkıntılarını dile getirdi.

Özel güvenlik görevlileri ile Dr. Ersin Arslan ve 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde de toplantı yapıldığı bildirildi.

Kaynak: AA