Gıda Denetimleri Sürüyor

Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan, ekipler tarafından yapılan denetim ve kontrol faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Gıda Denetimleri Sürüyor
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan, işyeri hijyen şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri, işyeri ruhsatları ve faaliyet konularında denetim yapıldığını belirterek, Gıda toplu tüketim ve satış yerlerine yapılan denetimler sonucunda uygunsuzluk görülen iş yerlerinde yasal işlem uygulanmaktadır. Ayrıca son tüketim tarihleri geçmiş ürünler imha edilmektedir. Son günlerde yapılan satış yeri denetimlerinde son kullanma tarihi geçmiş ürünlere sıkça rastlanmakta olup, bu tip ürünler güvenli olmayan gıda olarak tanımlanmakta ve tüketicilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır.

Bu nedenle tüketicilerin aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri, işletme sahiplerinin ise satışa sundukları ürünlerini belirli aralıklarla son kullanma tarihlerini kontrol etmeli, son kullanma tarihleri geçmiş ürünlerini raflardan toplayarak üretici firmaya iade etmeleri ya da il müdürlüğümüzden izin alarak imha etmeleri gerekmektedir. Güvenilir gıda tüketiminin yaygınlaştırılması ve sağlıklı toplumların oluşturulması için değerli tüketicilerimizin de gıda konusunda hassasiyet göstermeleri, herhangi bir uygunsuzluk durumunda; tüketici şikayetlerinin alındığı ve değerlendirildiği ‘Alo Gıda 174’ hattını aramaları, uygunsuz gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini uyarmaları ve gerekirse bu iş yerlerinden alışveriş yapmamaları, müdürlüğümüz personellerine yapmış oldukları denetim çalışmalarına yardımcı olacaktır. Halkımızın bu konularda göstereceği hassasiyet, müdürlüğümüz çalışmalarına ve toplum sağlığına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: İHA