Geleceğin Bilim Adamları Buluşlarını Sergiledi

"Bu Benim Eserim" adlı proje kapsamında ortaya çıkartılan buluşlar, düzenlenen Bilim Şenliği'nde görücüye çıktı.

Geleceğin Bilim Adamları Buluşlarını Sergiledi
Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim Şenliği etkinliği kapsamında 28 okuldan 41 proje sergilendi. Adıyaman Valiliği önünde kurulan çadırda sergilenen icatlar büyük ilgi uyandırdı. Etkinliğe Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve kurum müdürlerinin yanı sıra, eğitim camiası katıldı.

Bilim Şenliği etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çalışır, bilimsel araştırma ve proje tabanlı beceri yarışmalarına son yıllarda büyük oranda katılım olduğuna dikkat çekerek, "Bu benim Eserim" projesine 2004 yılından 2012 yılına kadar 255 bin proje başvurusunun olduğunu söyledi.

Çalışır, "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinliklere ülke genelinde ilgiyi ve katılımı arttırarak yaygınlaştırmak, teşvik etmek, bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı keşfetmeyi amaçlıyoruz. Bu paralelde her geçen yıl ilimizde başvurular artarak devam etmektedir. Bu başvurular önce ilimiz de sonra bölgemiz de, son olarak da ülke genelinde değerlendirilmektedir. Adıyaman 2006 yılındanbu yana her yıl finale proje gönderme başarısı göstermiştir" dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Vali Ramazan Sodan ve diğer davetliler icatların sergisini gezdi. Vali Sodan, ortaya çıkartılan eserlerin tek tek nasıl çalıştığını ve neye yaradığını da sorarak bilgi aldı .
Kaynak: İHA