Gedüz Açıklaması

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, 3 yılda birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve bir çok projenin de gündemlerinde olduğunu ifade etti.

Gedüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin ardından 119 personel alarak çalışmaları hızlandırdıklarını, belediyenin uzun zamandır tahsil edilemeyen emlak, kira ve su borçlarını yeniden yapılandırdıklarını anlattı.

Belediyenin kasasında 9 milyon lira bulunduğunu, vergi, SGK primi ve elektrik borçlarının olmadığını dile getiren Gedüz şöyle devam etti:

'Araç filomuzu yeniledik. Konularında eğitim görmüş ve deneyim kazanmış arkadaşları yeni kadro ve görevlendirmelerle atadık. İtfaiye ve zabıtanın görev yetkilerini genişletmek için Belediye Meclisince yönetmelik çıkardık.

Ben 30 Mart 2009 tarihinde belediye hizmet binasına girerken AK Parti rozetini çıkarıp ilçe başkanına teslim ettim. 'Tüm Kırkağaç'ın belediye başkanıyım' demiştim. Bu sözümden bir gün bile vazgeçmedim hangi görüşe ait olursa olsun her gelen şikayeti ve öneriyi dikkate aldım.''

İsmail Gedüz, Kırkağaç ilçesini hem temiz havaya kavuşturmak hem de daha ucuz ısınma imkanından yararlanmak istediklerini belirterek şöyle konuştu:

''Soma termik santralinde bulunan sıcak suyun ekonomiye kazandırılması yönünde Soma ve Kırkağaç Belediyesi olarak geçen yıl girişimlerde bulunduk. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile çeşitli araştırmalar yaptık. Bölgemiz açısından da olumlu olduğu kanısına vardık, Soma Belediyesi bu iş için önemli miktarda ödenek ayırarak işin ihalesini aldı. Kırkağaç'ın bu projeden faydalanması için Belediye olarak SEAŞ'a müracaat ettik. İlçemizde konutların ısıtılmasında ve seracılığın yaygınlaştırılmasında önemli bir gelişme sağlayacak olan atık sıcak su ile ısınmanın sağlanması için bizde belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız.''

Park ve yeşil alan yapımına ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Gedüz ''Bu amaçla 3 yıl içinde spor salonunu hizmete sunduk. Ayrıca ilçe stadyumunu da belediye olarak devraldık çimleme ve tribün yenilemesine ilave olarak açık hava spor aletleri alarak halkımızın kullanımına sunduk. 3 yıl içinde 10 bin ton sıcak asfalt kaplama ve 200 bin metrekare parke ve bordür kaplaması yaptık'' dedi.

Gedüz, okullara 15 adet sinevizyon cihazı kazandırdıklarını, ayrıca 2012 yılında Milli Eğitim Müdürlüğüne 100 bin lira kaynak ayırdıklarını bildirdi.

Yaşar İsmail Gedüz, camilerin her türlü tamirat, bakım ve onarımı ile genel temizliklerinin belediye tarafından yapıldığını söyledi.

Camilere her türlü desteği verdiklerini belirten Gedüz, ''Camilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için 2012 yılında kullanılmak üzere 100 bin lira ödenek ayırdık. Müftülüğümüzün belirlediği önceliklere ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapacağız. Engelli vatandaşlarımızın camilere rahatça girmeleri için de gerekli düzenlemeleri yapacağız'' şeklinde konuştu.

Gedüz, üroloji polikliniğinin ihtiyacı olan kapalı prostat ameliyat cihazı alımı için 96 bin liranın Kırkağaç Devlet Hastanesine teslim edildiğini belirtti.

Kaynak: AA