Esnaftan Vali Toprak'a Ziyaret

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Gazi ve Melikahmet Caddeleri esnafı, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Esnaftan Vali Toprak'a Ziyaret
Esnaf heyetinin sözcülüğünü Melikahmet Caddesi üzerinde bulunan Vakıflar İşhanı Derneği Başkanı Mehmet Salim Akmen yaparken , esnaflar da çeşitli sorunlar hakkında söz alarak fikirlerini beyan etti . Asayiş sorunun daha aza indirgemesi için MOBESE kameralarının sayısının arttırılması talebinde bulunan esnafa Vali Toprak , durumun değerlendirileceğini belirterek , bunun yanında kişisel olarak esnafların kendi işyerlerinde kullandıkları güvenlik kameralarının sayısının arttırılmasında aynı oranda önemliolduğunu vurguladı . Vali Toprak , " Söz konusu bölgede İl Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte bir değerlendirme yaptık ve oradaki mevcut personel , ekipman ve teçhizat sayımızı arttırdık . 155 ' e yapılan ihbarlar bu şekilde daha hızlı cevap bulmaya başladı .

Ekiplerimiz olay yerine daha kısa sürede intikal ediyorlar . Bunu sizlerin ağzından duymak da hem sevindirici hem de teyit edici olmuştur " dedi

Melikahmet ve Gazi Caddelerindeki en önemli sorunlarından birinin de trafik problemi olduğunu dile getiren heyetten bir esnaf , otopark konusunda sıkıntı yaşandığını belirterek mevcut otoparkların söz konusu mıntıkadaki yoğunluğu kaldırmada yetersiz kaldığını söyledi .

Uygun bir noktada katlı otopark yapılmasının bu sorunu büyük oranda çözebileceğini dile getiren esnafa Vali Toprak , bu konunun bütün yönleriyle incelenmesi ve ilgili diğer kurumlarla görüşülerek birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi .

Bu noktada valilik olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Vali Toprak , durumun değerlendirileceğini dile getirdi . Ziyaret sonunda esnaf , Vali Toprak ' a kendilerini kabul ettikleri ve sorunlarını dinledikleri için teşekkür ederken , Toprak ise , ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek , sorunların çözümü noktasında üzerilerine düşen görevi yerine getirmek için çaba göstereceklerini kaydetti .

Kaynak: İHA