'Develi Kubbede Hoş Bir Sada Bırakmıştır'

Adana'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Hakkı Develi (59) için valilik önünde tören düzenlendi.

'Develi Kubbede Hoş Bir Sada Bırakmıştır'
Vali Hüseyin Avni Coş, ölümün herkes için mukadder son olduğunu belirterek, "Önemli olan kubbede hoş bir sada bırakmaktır. İsmail Bey de hoş bir sada bırakmıştır." dedi.

Daha önce kaymakamlık da yapan Develi'nin cenazesi, merkez Çukurova ilçesindeki özel hastaneden alındı, cenaze aracıyla valiliğe getirildi.

Eşinin ölümünden dolayı oldukça üzgün olduğu gözlenen Gülay Develi, oğlu Murat ve yakınları ile birlikte tören alanına geldi. Gülay Develi ve oğlu Murat, bayrağa sarılı, polislerin omuzlarında tören alanına getirilen İsmail Hakkı Develi'nin tabutuna bakarak gözyaşı döktü. Vali Hüseyin Avni Coş ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Develi'nin eşine başsağlığı diledi.

Vali Coş, Develi'nin oğlu Murat'ı teselli etmeye çalıştı. Saygı duruşunun ardından Develi'nin kısa öz geçmişi okundu. Vali Coş, buradaki konuşmasında, ölümü halk şairlerinin iyi yorumladığını belirterek, önemli olanın insanı incitmemek olduğuna dikkat çekti. Coş, İsmail Hakkı Develi'nin kubbede hoş bir sada bırakarak ayrıldığını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise mümtaz kişiliği ve devlet adamlığı vasfı ile tanıdığı Develi'nin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Develi için İl Müftüsü Arif Gökçe dua etti.

Develi'nin cenazesi Büyükşehir Belediyesi'nin de düzenleyeceği törenin ardından özel bir uçakla memleketi Sivas'a gönderilecek .