Dalyan Tekne Çekek Yeri Temeli Törenle Atıldı

Dalyan Belediyesi tarafından projesi hazırla ve GEKA tarafından desteklene Dalyan Tekne Çekek Yeri temeli törenle atıldı.

Dalyan Tekne Çekek Yeri Temeli Törenle Atıldı
Temel atma törenine CHP Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan Kaymakam Mustafa Gürdal. Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, C. Savcısı Atalay Aygeç, Dalyan Jandarma Bölük Komutanı Gürsel Keklik, İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaymakam Mustafa Gürdal “Hayırlı olsun” diyerek çekek yeri binasının temeline ilk harcı koydu. 13 dönüm alan üzerine kurulacak ve yaklaşık 100 teknenin tamir ve bakımının yapabileceği Tekne çekek yerinde; marangoz, tamir atölyeleri ve kafeterya gibi işletmeler yapılacak. Proje maliyetinin bir kısmı GEKA’dan destek alınacak, geriye kalan kısmı ise, Dalyan Belediyesi tarafından karşılanacak.

GEKA Destekli proje; 2011 yılında “İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı Proje Çağrısı” yapan GEKA’ya Muğla, Aydın ve Denizli illerinden toplam 720 proje başvuruda bulunulmuştu. Sunulan projeler aralarında Dalyan Belediyesinin de bulunduğu bu projelerden 108’inin destek almaya hak kazandığı duyurulmuştu.

Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri dalında Dalyan Belediyesi olarak “Dalyan Kanalı Tekneciliğinin olumsuzluğunu gidermek, Çevre Etkisinin Azaltılması, Amatör Olta Balıkçılığının ve Kuş Gözlemciliğinin Geliştirilmesi” adlı 817 bin lira maliyetli proje 515 bin lira olarak onay gördü. Projeye 270 bin lira GEKA’dan destek alınacak, geriye kalan miktarı Dalyan belediyesi karşılayacak.

Dalyan Tekne Çekek Yeri projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Arif Sarı; “GEKA destekli; Dalyan Tekne Çekek Yeri. Burada Amatör Balıkçılık, kuş gözlem yeri ve tamir bakım yerleri ile kafeteryalar yer alacaktır. Bilindiği gibi, sunulan projemiz Nisan Ayı’nda sonuçlandı. Çekek yerinin ihalesi Mart ayı içinde yapıldı. İki firma değerlendirmeye tabi tutuldu, Akın Demir İnşaat’a ihale verildi.

Bu günde Kaymakam Mustafa Gürdal ve protokol üyeleri ile temelini attık. Bu yerin proje mimarı Belediye Meclis üyemiz Mimar Ömer Irmak tarafından hazırlandı. Burada kazılan yerde atölyeler olacak. Elektirikhane, marangozhane ve tekneler için tamirhane binaları yapılacaktır. Gölün kenarında da kafeterya yapılacaktır. Tekne tamirlerinde insanlar burada yiyeceklerini yiyebilecekler, çaylarını içebileceklerdir. Buradaki amacımız; dalyan’daki görüntü kirliliğin önlenmesi. Mahalle araları tekne bakım yeri haline gelmişti. O kötü görüntüden kurtulacağız” dedi.

Belediye Meclis üyesi Mimar Ömer Irmak ise; “Şuanda temeli atılan atölye binası, tuvaletler ve çekek yeri de mevsimine yetişecektir Dalyan içinde tekne yığınları bir daha gözükmeyecek, böylece kirlilikte ortadan kalkmış olacak. İnşaat devam ediyor, zamanında biteceğini inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA