CHP'den Ulaşım Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, kentteki ulaşım konusunda büyük haksızlıkların yapıldığını ileri sürdü.

CHP'den Ulaşım Tepkisi
Bayramyeri Meydanı'nda toplanan CHP'liler adına açıklamayı merkez ilçe başkanı Ömer Yurtseven yaptı. CHP olarak haksız gördükleri ne varsa üstüne gittiklerini belirten Ömer Yurtseven, bu eylemi de ulaşım konusundaki hukuksuzluklar nedeniyle yaptıklarını açıkladı.

Denizli'de yıllardır devam eden alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle ulaşım konusunda aksaklıklar yaşandığını belirten Yurtseven, "Denizli Belediyesi, sınırları içine dahil edilen Akkale, Bereketli, Gümüşler Kayhan, Kınıklı, Servergazi, Hallaçlar, Üçler, Korucuk, Bağbaşı, Gökpınar ve Göveçlik belediyeleri ile Bozburun, Eskihisar, Goncalı, Hisar, Kadılar, Karakurt, Saruhan, Şirinköy, Güzelköy ve Karakova köylerine yolcu taşıyan 144 minibüs için 80 ile 180 bin lira arasında hat ücreti istedi. Zor şartlar altında ekmek parasını kazanan 144 minibüsçüden toplam 15 milyon TL talep edildi. Sonuçta Denizli İdare Mahkemesinin kararıyla belediye meclisinin aldığı bu karar iptal edildi" dedi.

Belediyenin konunun yargıya taşınması sebebiyle esnafa feragat dilekçesi imzalatarak işin içinden sıyrılmaya çalıştığını ileri süren Yurtseven, "Anayasamızın 138. maddesinin son fıkrası, kamu kurumları da dahil herkesin yargı kararlarını geciktirmeden ve değiştirmeden uygulanmasını emrediyor. Bu durum açıkça anayasa ihlalidir. Buradan savcılarımıza ihbarda bulunuyorum. Yasaya, hukuka ve anayasaya aykırılık teşkil eden olay için gerekli işlem hemen başlatılmalıdır" dedi.

Ömer Yurtseven ayrıca Gazi Bulvarı'nın sadece özel denetimli halk otobüslerine açık olmasını da eleştirerek bu yapılanın da haksızlık olduğunu söyledi .
Kaynak: İHA